Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Καλαμαράκια τηγανιτά



Υλικά για 4-5 άτομα
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
½ ποτήρι κρασιού ούζο
1 λεμόνι (το χυμό του)
½ ποτήρι κρασιού νερό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο ή μισό - μισό, για το τηγάνισμα
αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε και χωρίζουμε το σώμα απ᾿ τα κεφάλια.
Ανοίγουμε το σώμα στη μέση κατά μήκος, για να τα καθαρίσουμε και να τα χωρίσουμε σε ροδέλες.
Τα κεφάλια και τα πλοκάμια, τα κρατάμε ολόκληρα καθαρίζοντας πολύ καλά.
Στη συνέχεια, τα βάζουμε σ᾿ ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το λεμόνι, το ούζο, το αλάτι, το νερό, τα ανακατεύουμε καλά και τ᾿ αφήνουμε σκεπασμένα να μαριναριστούν, για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Κατόπιν τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά ,τα αλευρώνουμε καλά, ένα - ένα και τα τινάζουμε λίγο.
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι, σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε λίγα - λίγα τα καλαμαράκια για 2'- 3'.
Μόλις πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα, με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί
Τα σερβίρουμε ζεστά, αλατίζοντας, και με μπόλικο λεμόνι.





Tolis Anastasios 
Honorary President
Director of Chef's club 
Epirus offices
Executive  chef
Mob.6932208082    

Δεν υπάρχουν σχόλια: