Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης σχετικά με το δελτίο τύπου της «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» (ΕΣΗ) για τη συνάντηση τους με αντιπροσωπεία της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης (ΗΣ)Σχετικά με το δελτίο τύπου της «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» (ΕΣΗ) για τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης (ΗΣ)

Πριν λίγο έπεσε στην αντίληψή μας δελτίο τύπου της ονομαζόμενης «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» (ΕΣΗ) για τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της με αντιπροσωπεία της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης (ΗΣ) τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, πριν από ένα μήνα.
Το ΔΤ πέρα από τις σοβαρές ανακρίβειες στα ζητήματα τα οποία συζητήθηκαν, ολισθαίνει στο τέλος σε διαπίστωση που υποτίθεται συμφωνήσαμε οι δύο παρατάξεις: «…Θεωρούμε σημαντικό κομβικό σημείο την δημιουργία Εθνικού οργανισμού Προστασίας του περιβάλλοντος για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων».
Στη συνάντηση, τέτοιο ζήτημα δεν τέθηκε από κανέναν. Ούτε βεβαίως, από την ΗΣ η οποία ρητά και κατηγορηματικά εξέφρασε την θέση της για την κατάργηση των συμβάσεων για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων κι ούτε οργανισμούς, ούτε παραμύθια έχει προβάλει, αλλά ούτε και κανένας από την αντιπροσωπεία της ΕΣΗ έβαλε για συζήτηση αυτό το θέμα.
Ακόμη περισσότερο, όταν στις 7 Μαρτίου, στάλθηκε σχέδιο κοινού δελτίου τύπου από τον επικεφαλής της ΕΣΗ, τέτοιο θέμα δεν υπήρχε (όλα είναι καταγεγραμμένα στο διαδίκτυο, δεν παραχαράσσονται) και η απάντηση την επομένη 8 Μαρτίου, από την ΗΣ:

«Βασίλη καλημέρα,
……..
Είδα το σχέδιο κοινής ανακοίνωσης που έστειλες, και νομίζω ότι δεν αποδίδει την ουσία της συνάντησης μας.
Θεωρώ ότι ήταν μια συνάντηση όπου συζητήσαμε σε κλίμα συμπατριωτικό και αγωνίας για την κατάσταση, με σεβασμό στις  εκατέρωθεν προσεγγίσεις, τις απόψεις των 2 παρατάξεων μας για την υπάρχουσα πορεία της ΠΣΕ και την διέξοδο. Υπήρξαν και συγκλίνουσες και αποκλίνουσες απόψεις.
Για να μπορέσουν λοιπόν να αποτυπωθούν και οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις με σαφήνεια, θα είναι καλύτερα να βγουν 2 ξεχωριστές ανακοινώσεις.
Έτσι κι αλλιώς θα σου στείλω μέχρι το βράδυ ένα σχέδιο δικής μας ανακοίνωσης που ετοίμασε ο Νάκης και έχει τα εξής κύρια σημεία:
  1. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Εθελοντικής συμμαχίας, την οποία αποδέχθηκε η ΗΣ
  2. Διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση στην  οποία  έχει περιέλθει  η  ΠΣΕ, με αποκλειστική  ευθύνη  του  μονοπαραταξιακού  Προεδρείου  της, είναι  πέρα  για πέρα  απαράδεκτη. Στο σημείο αυτό η ανακοίνωση μας, βάζει τις βασικές πτυχές της απαράδεκτης κατάστασης, όπως τις αναλύσαμε στη συνάντηση.
  3. Καλούμε τους αντιπροσώπους να καταψηφίσουν τον απολογισμό του ΔΣ της ΠΣΕ στη ΓΣ
  4. Θεωρούμε απολύτως αναγκαίο να εξετασθεί το μητρώο των μελών της ΠΣΕ από διαπαραταξιακή επιτροπή πριν την νομιμοποίηση τους (σήμερα θα καταθέσουμε σχετικό αίτημα στο ΔΣ, που θα στο κοινοποιήσω), δεδομένου ότι έχουν γίνει εγγραφές κατά παράβαση των διατάξεων του καταστατικού, δεν έχουν γίνει εγγραφές σωματείων που πληρούν τις σχετικές διατάξεις, είναι μέλη σωματεία που έχουν μεταφέρει την έδρα στην Ήπειρο κλπ που αναλυτικά σας ενημερώσαμε στη συνάντηση.
  5. Βάλαμε 4 σημεία περιεχομένου δράσης της Ηπειρωτικής αποδημίας (αναλυτικά και στο κείμενο που σας στείλαμε)
  6. Θεωρούμε σημαντικό, κομβικό σημείο στη δράση το ζήτημα της εναντίωσης στις συμβάσεις για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων (εδώ υπήρξε σαφής απόκλιση)
  7. Σε σχέση με το προεδρείο τονίσαμε ότι δεν είναι αποφασιστικό όργανο και πρέπει να εκλεγεί στην βάση της αντιπροσωπευτικότητας (χωρίς αποκλεισμούς και συμπράξεις) και αναλογικότητας των δυνάμεων, όπως θα έχουν αποτυπωθεί στις εκλογές.
Σωτήρης»

Συνεπώς,
απορίας άξιο είναι, για ποιο λόγο η νεοσύστατη παράταξη στην ανακοίνωση της στις 10 Μαρτίου, παραποιεί τα γεγονότα τόσο χοντροκομμένα; Γιατί διαστρέφει και τις θέσεις των άλλων; Γιατί εμφανίζει ως συμφωνημένα, εκείνα που ούτε καν συζητήθηκαν;
Διατείνονται ότι φέρνουν την αλλαγή, το νέο! Με τέτοια μέσα θεωρούν ότι θα φέρουν το καινούργιο;
Ας πορευτούν όποιο δρόμο θέλουν. Εμείς έχουμε θέσεις, πρακτική που δεν είναι 2~3 μηνών. Με ανιδιοτέλεια, με αγωνιστικότητα υπηρετούμε την απόδημη λαϊκή οικογένεια, την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: