Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα λαβράκι η τσίπουρα
400 mel. ελαιόλαδο
110 γρ. φινόκιο σε λεπτές φέτες
140 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές
μισές ροδέλες
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
½ λεμόνι κομμένο σε φέτες
80 γρ. χυμός λεμονιού
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Αλατίζετε το φιλέτο από το λαβράκι
και από τις δυο μεριές.
Κόψτε ένα κομμάτι λαδόκολλα που να
μπορεί να σκεπάζει τα ψάρια,
Τοποθετείτε τη λαδόκολλα σε ταψί και
την διπλώνετε από την μακρόστενη πλευρά
και αλείφετε με νερό και διπλώνετε .
Από πάνω τους βάζετε όλα τα υπόλοιπα
υλικά, το ¼ από το λάδι, το φινόκιο, το
κρεμμύδι, την ντομάτα και το λεμόνι.
Κλείστε με τον φάκελο αλείφοντας με
νερο την λαδόκολλα , διπλώνοντας καλά.
Ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο στους
180°C για 30 λεπτά.
Κατόπιν σε ένα μπλέντερ (το υπόλοιπο
λάδι- λεμονι-αλατι) βάζετε όλα τα υλικά
για τη σάλτσα και τα χτυπάτε μέχρι να
ομογενοποιηθούν.
Σερβίρετε το ψάρι ανοίγοντας την
λαδόκολλα μαζί με τα λαχανικά του και
τα περιχύνετε με τη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου