Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών αγρότης επειδή συμμετείχε στα μπλόκα του 2015


Ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης σε ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται για την καταδίκη σε ποινή φυλάκισης τριών ετών αγρότη που συμμετείχε στις ομαδικές κινητοποιήσεις που έλαβαν στην χώρα το 2015 ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης για την για την οζώδη δερματίτιδα.
«Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σεβαστή αλλά πιστεύω ότι ήταν πολύ αυστηρή ως προς την καταδίκη», σχολίασε ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Δουνάκης, τονίζοντας πως «δεν μας πτοεί καμία καταδίκη και κανένα ποινικό αδίκημα όταν είναι για την επιβίωση μας».


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο  Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης αναφέρει τα εξής:

«Σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Ωστόσο, σήμερα δεν κατηγορήθηκε και δεν καταδικάστηκε μόνο ένας αγρότης. Κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σύσσωμος ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος του Έβρου.

Οι καταθέσεις των αστυνομικών που εμφανίστηκαν ως μάρτυρες ενώπιον του Δικαστηρίου και τα όσα ειπώθηκαν για τα γεγονότα του 2015, θίγουν σύσσωμο τον αγροτικό κόσμο, τους πολυετείς αγώνες και τη διαχρονικά καλή σχέση και συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Είμαστε βέβαιοι ότι η έκταση που δόθηκε στο εν λόγω περιστατικό και εν συνεχεία η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα ποινικοποίηση μιας ειρηνικής και συμβολικής κινητοποίησης, κατ’ αυτόν τον τρόπο και από μια διμοιρία των ΜΑΤ, οι οποίοι υπέβαλαν μήνυση εναντίον ενός πολίτη, έχει ως μοναδικό σκοπό τον εκφοβισμό και την αποτροπή από μελλοντικούς αγώνες.

Δηλώνουμε απερίφραστα την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκειά μας για όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στη δικαστική αίθουσα και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, να διεκδικούμε, να παρεμβαίνουμε, να αγωνιζόμαστε για την επιβίωση του αγροτικού κόσμου του Έβρου».


Δεν υπάρχουν σχόλια: