Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Χοιρινό στη γάστρα


Υλικά 10 άτομα
2 κιλά χοιρινό κρέας
2 κρεμμύδια
1 μελιτζάνα
2 πιπεριές
3-4 πατάτες
4-6 ντο ματάκια
4 σκελίδες σκόρδο
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
1 κ.σ. Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
2 κ.σ μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση συνταγής
Αλατοπιπερωστε το κρέας, βάλτε και την ρίγανη, το αλείψτε με μουστάρδα και το τοποθετούμε στη γάστρα.
Κόψτε τα λαχανικά σε χοντρές φέτες και τα τοποθετείτε ανάμεσα και πάνω από τα κομμάτια του κρέατος.
Ρίξτε το νερό, περιχύστε με ελαιόλαδο, κλείνουμε τη γάστρα και ψήστε σε δυνατό φούρνο 200 βαθμούς για 1 ½ ώρα.
Κατόπιν ανακατέψτε το χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού και μουστάρδα, περιχύστε το φαγητό και συνεχίστε το ψήσιμο με ανοικτή γάστρα στους 180 βαθμούς μέχρι το κρέας να πιει αρκετό από το ζουμί του και να μείνει με λίγη σάλτσα.
Κατά διαστήματα γυρίζουμε τα κομμάτια του κρέατος ανά μισή ώρα.





Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος



romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: