Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Κυνηγούσε παπιά σε απαγορευμένη περιοχή


Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ημεδαπού, που εντοπίστηκε να ασκεί θήρα σε απαγορευμένη περιοχή στην Τ.Κ Στρογγυλής στον Αμβρακικό κόλπο, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.
Αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες και στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων και περιπολιών, το κλιμάκιο της Θηροφυλακής βρέθηκε στην περιοχή απαγόρευσης της θήρας, όπου εντόπισε το άτομο, να ασκεί θήρα.
Όπως διαπιστώθηκε κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο, είχε θηρεύσει 18 παπιά, τα έξι  εκ των οποίων ανήκουν στην κατηγορία των προστατευόμενων και απαγορευμένων για θήρευση.
Το σύνολο των θηραμάτων κατασχέθηκε, ενώ ο δράστης αρνήθηκε να παραδώσει το κυνηγετικό όπλο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για το σύνολο των παραπάνω αδικημάτων.
Η παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στον υγρότοπο του Αμβρακικού, όπως και σε αυτόν της Σαγιάδας, είναι καθημερινή και το επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, με την παράλληλη ενίσχυση και των μέσων που αναμένεται να αποκτηθούν στο πλαίσιο υλοποίησης προτεινόμενων δράσεων απόκτησης μικρών και ευέλικτων σκαφών (χόβερκραφτ), κατάλληλων για την κίνηση στους υγρότοπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: