Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Με πολύ καλά αντανακλαστικά οι αρχές της Θεσπρωτίας για το θέμα των "Τσάμηδων"


Πολύ καλά αντανακλαστικά δείχνουν οι αρχές της Θεσπρωτίας για το θέμα των "Τσάμηδων". Και το παρακολουθούν διακριτικά και είναι έτοιμες να παρέμβουν, όταν χρειάζεται. Αυτό επιβεβαιώθηκε σ' ένα πρόσφατο γεγονός.
 Ανέβασαν σε μνημείο, στο Βασιλικό Κορινθίας (περιοχή Κιάτου), δύο Αλβανοί εθνικιστές μια αλβανική σημαία, αφού κατέβασαν την ελληνική. Και ψευδώς ισχυρίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αυτό συνέβηκε σε χωριό της Θεσπρωτίας.
 Οι τοπικές αρχές επιλήφθηκαν άμεσα και αποκάλυψαν την προπαγάνδα. Το ίδιο είχαν κάνει και παλαιότερα, όταν μια ομάδα "Τσάμηδων" είχε υψώσει τη σημαία της υποτιθέμενης "Τσαμουριάς" στην Κονίσπολη και ισχυριζόταν ότι το έκανε στην Ηγουμενίτσα. Εξάλλου σε πρόσφατη παρέμβαση για το λεγόμενο "Τσάμικο" ζήτημα ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας τόνισε ότι "η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια στη γειτονική χώρα. 
Αν αυτές οι αλυτρωτικές φωνές ήταν προϊόντα μιας περιθωριακής ομάδας ή υφίσταντο μόνο ως επικοινωνιακό παιχνίδι για εσωτερική κατανάλωση, τότε τα πράγματα δεν θα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά. Δεν συμβαίνει όμως αυτό. Οι αλυτρωτικές απόψεις αποτελούν επίσημη κυβερνητική θέση και δεσπόζουσα ιδεολογία στους πνευματικούς θεσμούς και τα μέσα ενημέρωσης".    

Δεν υπάρχουν σχόλια: