Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Πληρωμές. Για την Πέμπτη μεταφέρεται η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης, αγώνας δρόμου για το ακατάσχετο


Για την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου μεταφέρεται τελικά – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronews - η πληρωμή της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης. Η εξέλιξη αυτή είναι όπως φαίνεται αποτέλεσμα της πίεσης που έχει ασκηθεί από πολλές πλευρές να ψηφιστεί πρώτα το ακατάσχετο έτσι ώστε να μην «εξανεμιστούν» για ακόμα μια φορά οι επιδοτήσεις των αγροτών για χρέη και οφειλές.
Επιπλέον, ο αγώνας δρόμου που διεξάγεται από πλευράς Υπουργείου για την ψήφιση του ακατάσχετου πριν τις πληρωμές των επιδοτήσεων σχετίζεται και με την προεκλογική αγωνία της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών, ειδικά αυτή την εποχή που ξεκινούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Ωστόσο, το ενδεχόμενο το αγροτικό ακατάσχετο να μην είναι στα 15.000 ευρώ αλλά στα 12.000 ή ακόμα και τα 8.000 ευρώ σίγουρα αποδεικνύεται κατώτερο των προσδοκιών του αγροτικού κόσμου,  γεγονός που αναμφίβολα θα πυροδοτήσει νέες αντιδράσεις με στόχο την αύξηση του.
Τα παραπάνω – περί της ημερομηνίας πληρωμής της ξόφλησης του τσεκ - επιβεβαίωσε με δήλωσή του στο Agronews και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, δηλώνοντας: «Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου. Από κει και πέρα κάνουμε αγώνα δρόμου για να προλάβουμε ότι είναι εφικτό».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: