Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Παράταση, μέχρι 30 Ιουνίου, στις αιτήσεις νομιμοποίησης στάβλων που βρίσκονται εντός ή πλησίον οικισμών


Παρατείνεται, έως τις 30 Ιουνίου 2019 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων νομιμοποίησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός ή πλησίον οικισμών, η οποία είχε λήξει στις 4 Δεκεμβρίου 2017.


Τα παραπάνω προβλέπονται, μεταξύ άλλων, σε σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής», το οποίο είναι έτοιμο να συζητηθεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως επισημαίνει η τροπολογία, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν όμως ότι η σχετική ΚΥΑ δημοσιεύθηκε και ισχύει από 4/8/2017 και ότι η σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος εκδόθηκε μόλις στις 17/11/2017 και αφετέρου την ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, καθίσταται απαραίτητη η παράταση της υποβολής των αιτήσεων μέχρι 30/6/2019, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να προβούν στις σχετικές ενέργειες για την έκδοση της άδειας διατήρησης των σταυλικών τους εγκαταστάσεων εντός ή πλησίον οικισμών.

Επιπλέον, μέχρι την λήξη της παραπάνω προθεσμίας, αναστέλλεται η ισχύς των διοικητικών πράξεων (διακοπή λειτουργίας, αποβολή, κατεδάφιση ή επιβολή προστίμου) που έχουν εκδοθεί αλλά δεν έχουν εκτελεστεί.


http://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: