Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Την 5η γιορτή πορτοκαλιού-μανταρινιού, ακτινιδίου και ελιάς, συνδιοργάνωσαν με επιτυχία ο Δήμος Αρταίων και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, Δευτέρα και Τρίτη 3 και 4 Δεκεμβρίου 2018.



Την 5η γιορτή πορτοκαλιού-μανταρινιού, ακτινιδίου και ελιάς, συνδιοργάνωσαν με επιτυχία και με τη συμμετοχή πάρα πολλών επισκεπτών, ο Δήμος Αρταίων και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, το διήμερο, Δευτέρα και Τρίτη 3 και 4 Δεκεμβρίου 2018, με ημερίδα την πρώτη μέρα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και event και προσφορά των προϊόντων της Αρτινής γης, τη Τρίτη στο αταθμό του METRO της Πλατείας Συντάγματος

Η γεωργία, αλλά και η κτηνοτροφία είναι τα χρυσωρυχεία της Ηπείρου και εν προκειμένω της Π.Ε. Άρτας και του Δήμου Αρταίων.

Σε κάποιους νόμους συζητάνε για τα μεταλλεία χρυσού και στην Ήπειρο και εν προκειμένω στην Αρτα, έχουν το χρυσωρυχείο της φύσης: τον πλούσιο κάμπο, με τα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα μας (πορτοκάλι, μανταρίνι, ελιά και ακτινίδιο).

Στην εξαιρετική και άκρως επιτυχημένη εκδήλωση το διήμερο 3 & 4 Δεκεμβρίου 2018, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το σταθμό του METRO της πλατείας Συντάγματος, που συνδιοργάνωσαν η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και ο Δήμος Αρταίων, που ξεπέρασε σε προσέλευση κάθε προσδοκία, αναδείχθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.
Δεν ήταν μόνο τα εδέσματα με τοπικά προϊόντα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, που προσφέρθηκαν στον κόσμο, αλλά ήταν κυρίαρχη η διάθεση του κόσμου που παρήλασε από τον σταθμό του metro της πλατείας Συντάγματος να γνωρίσει τα προϊόντα αυτά και να τα γευτεί,


Ο νομός Άρτας έχει όλες τις προϋποθέσεις να ηγηθεί στον αγροτικό τομέα και μέσω αυτού, σε συνδυασμό με τον τουρισμό, να σηκώσει κεφάλι με μεγάλη μείωση της ανεργίας και αύξηση του τοπικού εισοδήματος.

Απλά χρειάζεται και στήριξη από το Κράτος, όχι στη λογική των τελευταίων δεκαετιών, αλλά με καλύτερο επενδυτικό περιβάλλον. Μεγάλο πρόβλημα ο μικρός κλήρος, αλλά γι' αυτό το πρόβλημα η λύση είναι η συνεργατική οικονομία και όπως είπε και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αρταίων Μιχάλης Κοτσαρίνης, που είχε τον συντονισμό της εκδήλωσης, χρειάζεται οργάνωση των παραγωγών. Πεδίο δόξης λαμπρό για την περιοχή της Άρτας και κατ΄επέκταση και όλης της Ηπείρου.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Αρταίων και την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, που με την εξωστρεφή πρωτοβουλία και απόφαση, έφεραν στο σταθμό της Πλατείας Συντάγματος, τα αρτινά προϊόντα και απετέλεσε αυτή η πρωτοβουλία, αρχή για μεγαλύτερη εξωστρέφεια και υποσχετική για μια πιο μεγάλη γιορτή, αρκετών ημερών, του χρόνου στο ΜΕΤΡΟ της πλατείας Συντάγματος.

Και του χρόνου.








































































Δεν υπάρχουν σχόλια: