Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του μονοπατιού στην Τρύπα του Αη Γιώργη στο Δήμο Ζηρού.


Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή του μονοπατιού που οδηγεί στην Τρύπα του Αη Γιώργη στην Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ζηρού. Το μονοπάτι θα αναδείξει ένα πανέμορφο σημείο της περιοχής το οποίο συνδέεται με τις θρησκευτικές παραδόσεις . 

Οι σχετικές κατασκευές δεν θα είναι ογκώδεις, θα γίνουν κυρίως με παραδοσιακά υλικά όπως είναι η πέτρα τα οποία προσαρμόζονται καλύτερα στο φυσικό περιβάλλον και δεν υποβαθμίζουν την οικολογική αξία του.
Το μονοπάτι κατασκευάζεται στην πορεία των υπαρχόντων παλιών μονοπατιών-τα οποία όμως είναι στενά και αδιαμόρφωτα- έτσι ώστε να περιοριστεί το κόστος κατασκευής. 
Σύμφωνα με την παράδοση απέναντι από το χωριό Άγιος Γεώργιος , στη μεγάλη τρύπα που σχηματίζουν τα βράχια , ο μυθοπλάστης λαός είδε τον Αη-Γιώργη να καλπάζει πάνω σε φτερωτό άλογο. Η ίδια παράδοση αναφέρει ότι ο άγιος ευλόγησε τον τόπο και το νερό ανάβλυσε στο χωριό , που πήρε το όνομα του.Η τρύπα του Αγίου Γεωργίου είναι ορατή από την Εθνική Οδό Πρέβεζας -Ιωαννίνων,ενώ σύμφωνα με περιπατητές που έχουν ανέβει μέχρι εκεί, η θέα είναι πραγματικά εντυπωσιακή.Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: