Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Μάγεψε ο Wim Mertens στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης, το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017Ένα ακόμη σημαντικό πολιτιστικό γεγονός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης, το οποίο για δεύτερη, συνεχόμενη χρονιά, άνοιξε στο κοινό για μια σπουδαία καλλιτεχνική εκδήλωση.

Ο διεθνώς καταξιωμένος Bέλγος πιανίστας WIM MERTENS επέστρεψε με το 5μελές σχήμα του,  για τις δύο μοναδικές εμφανίσεις του στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης και στο Ηρώδειο. Η σημερινή του εμφάνιση  στη Νικόπολη ήταν εμπνευσμένη από αυτήν, αφού παρουσίασε την τελευταία του σύνθεση “Dust of Truths”, (Ψήγματα αλήθειας), μια ωδή εμπνευσμένη από την εμφάνιση του καλλιτέχνη στις 24 Αυγούστου του 2014 στο Μνημείο του Αυγούστου και αφιερωμένο στην ιστορία της Αρχαίας Νικόπολης.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας το κοινό απόλαυσε μια επιλογή από τα πιο γνωστά έργα του συνθέτη, τα οποία ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα: “Earmarked”, “Often a bird”, “Struggle for pleasure”, “Maximizing the Audience”, “The belly of an architect”, “No testament”, “Close Cover” και πολλά άλλα.

Τον Wim Mertens (πιάνο, φωνή) πλαισίωναν  οι Tatiana Samouil (βιολί), Bert Van Laethem (βιολί), Liesbeth De Lombaert (βιολί), Lode Vercampt (τσέλο), Ruben Appermont (κοντραμπάσο).

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, συμμετέχοντας στη θεσμοθετημένη από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, εβδομάδα εκδηλώσεων του καλοκαιριού, με θεματική τη νύχτα και τίτλο: «Ιστορίες της Νύχτας» σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Preveza Jazz Festival» και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: