Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Η 9η ''Αθαμάνιος διαδρομή-Δρόμοι του Βασιλιά Αθάμα'' 2017, το Σάββατο 12 Αυγούστου στις 18:00', με εκκίνηση την πλατεία του Τετρακώμου Tζουμέρκων.

Αποτέλεσμα εικόνας για αθαμάνιος διαδρομή


O Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων του Νομού Άρτας διοργανώνει  τον  9ο αγώνα δρόμου «Αθαμάνιος Διαδρομή – Δρόμοι του Βασιλιά Αθάμα», ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί με  αφετηρία το Τετράκωμο και τερματισμό στο Αθαμάνιο.
Αποτέλεσμα εικόνας για αθαμάνιος διαδρομή

Ο αγώνας δρόμου διεξάγεται σε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στην άγρια φύση των Τζουμέρκων,
προσφέροντας σε πολλά σημεία μια ανεπανάληπτη θέα. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής εκτείνεται σε δάσος από έλατα, καρυδιές και καστανιές και πραγματοποιείται υπό άριστες κλιματικές συνθήκες για την εποχή, διευκολύνοντας την προσπάθεια των αθλητών. Σημειώνεται ότι η διαδρομή είναι ασφαλτοστρωμένη, σε όλο το μήκος της. 
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 12 Αυγούστου στις 18:00, στην πλατεία του Τετρακώμου (υψόμετρο 885 μ.). Οι δρομείς αφού καλύψουν τη διαδρομή των 12,2 χλμ. θα τερματίσουν  στην πλατεία του Αθαμανίου (υψόμετρο 756 μ.) ενώ το μέγιστο υψόμετρο κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι 1051 μ.

Για την ενίσχυση του αγώνα των αθλητών θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού ανά 4 χλμ.και στο τέλος της διαδρομής. Θα παρέχονται νερά και ισοτονικά ποτά. Τα ισοτονικά ποτά θα παρέχονται στο δεύτερο σταθμό ανεφοδιασμού. 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη.  Όσον, αφορά την απονομή επάθλων και αναμνηστικών:


Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την φόρμα: 





Αποτέλεσμα εικόνας για αθαμάνιος διαδρομή
Αποτέλεσμα εικόνας για αθαμάνιος διαδρομή
Αποτέλεσμα εικόνας για αθαμάνιος διαδρομή


Δείτε ένα video από την περισυνή διαδρομή



Δεν υπάρχουν σχόλια: