Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ


Υλικά για 4-6 άτομα

Ζύμη 

310 γρ. αλεύρι

150 γρ. βούτυρο

1 αβγό
60 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια

Κρέμα 
700 γρ. φράουλες 
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
3 κρόκοι αβγών
780 mel. γάλα
1  λοβός βανίλιας




ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ



ΖΥΜΗ
Ανακατεύετε το αλεύρι με τη βανίλια, τη ζάχαρη σ' ένα μπολ.
Κάνετε μια λακουβίτσα και βάζουμε το αβγό χτυπημένο και το βούτυρο, κρύο, κομμένο μικρά κομμάτια.
Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ζύμη, που δεν θα κολλάει. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30'.

ΚΡΕΜΑ

Χτυπάτε το μίξερ τα κροκάδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρεμώδη και ν' ασπρίσουν. Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέστε λίγο-λίγο μισό ποτήρι γάλα και ανακατεύετε. Σ' ένα μέτριο κατσαρόλι ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα, μαζί με τον λοβό της βανίλιας, σχισμένο στη μέση.

Μόλις πάρει βράση, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήστε να κρυώσει λίγο. Ρίξτε τότε στο γάλα το μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας καλά . Ξαναβάζετέ σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε την κρέμα συνέχεια, μέχρι να πήξει. Αφαιρέστε τη βανίλια και την αφήνετε να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο. Καθαρίζετε, και πλένετε τις φράουλες και τις αφήνετε να στεγνώσουν.



Βγάζετε ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε σε φύλλο ανάλογο με τα φορμακια σας μα υπολογίστε να καλύπτει τα τοιχώματα. Βουτυρώνετε τα φορμάκια και απλώστε τη ζύμη, πιέζοντας καλά στις γωνίες . Καλύψτε το εσωτερικό με όσπρια. Ψήνετε την τάρτα άδεια για 10'-12'.

Αφήστε να κρυώσει και στρώνουμε μέσα την κρέμα. Γαρνίρετε με βατόμουρα η φράουλες, δίπλα -δίπλα, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της τάρτας. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, λίγο πριν το σερβίρισμα. 








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: