Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Θεσσαλονίκη: Στο δρόμο έμεινε το πτώμα άπορου ηλικιωμένου επειδή δεν υπήρχαν λεφτά να πληρωθεί το γραφείο τελετών


Ο άτυχος άντρας που χάθηκε σε πυρκαγιά δεν είχε συγγενείς στη Θεσσαλονίκη και αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα

Μία από τις πιο θλιβερές καταστάσεις που έχουμε δει εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Ένας ηλικιωμένος άνδρας που έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά το πρωί και το πτώμα βρέθηκε να είναι παρατημένο με τις ώρες έξω στο δρόμο τυλιγμένο σε σακούλα.
Η πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή στον άτυχο άνδρα ξέσπασε το πρωί σε μια μονοκατοικία στην οδό Νικόπολης. O άνδρας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και δεν είχε και συγγενείς στη Θεσσαλονίκη, οπότε από τη στιγμή που το πτώμα του εντοπίστηκε, έμεινε εκτεθειμένο στο δρόμο όπου υπήρχε ο κίνδυνος να γίνει τροφή για τα δεκάδες σκυλιά που συντηρούσε ο ηλικιωμένος.


Στη συνέχεια ένας αξιωματικός της αστυνομίας ειδοποίησε ένα γραφείο τελετών να αναλάβει τη μεταφορά της σορού στο νοσοκομείο. Το γραφείο τελετών όμως αρνήθηκε να διεκπεραιώσει αυτή τη διαδικασία επειδή δεν υπήρχαν εκείνη τη στιγμή λεφτά για να πληρωθεί.
Αφού πέρασαν λίγες ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων το πτώμα παρέμενε έξω από τη μονοκατοικία, τελικά στη μιάμισι το μεσημέρι ειδοποιήθηκε άλλο γραφείο τελετών, το οποίο δέχθηκε να κάνει την μεταφορά.
Ο ηλικιωμένος άνδρας ζούσε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, καθώς αντιμετώπιζε και προβλήματα υγείας. Για τις συνθήκες αυτές είχε γίνει κλήση στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και είχε ζητηθεί παρέμβαση εισαγγελέα, ενώ η καθημερινή του επιβίωση εξαρτώνταν από τρόφιμα και άλλα εφόδια από την Εκκλησία και τη φροντίδα ενός νεαρού από την περιοχή, ο οποίος τον βρήκε και νεκρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: