Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιόνια Οδό λόγω Πρωτομαγιάς.


Με γνώμονα την πιθανά αυξημένη κυκλοφορία λόγω Πρωτομαγιάς, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους οδηγούς για τα τμήματα της Ιόνιας Οδού που βρίσκονται σε κυκλοφορία και για τις  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι  σε εφαρμογή.

Ειδικότερα, υπενθυμίζουμε ότι σήμερα στην Ιόνια Οδό σε κυκλοφορία βρίσκονται:

Α) 96 χλμ. σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου από τη Σήραγγα της Κλόκοβας (11 χλμ. Ιόνιας Οδού) έως την Παράκαμψη Αμφιλοχίας (107 χλμ. Ιόνιας Οδού). Τα πρώτα 10 χλμ. της Ιόνιας Οδού που θα ενώνουν απευθείας τον αυτοκινητόδρομο με τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου δεν έχουν παραδοθεί σε κυκλοφορία λόγω μεγάλων καθυστερήσεων σε απαλλοτριώσεις. Συνεπώς σήμερα, η είσοδος σε και η έξοδος από την Ιόνια Οδό πραγματοποιείται μέσω ενός κυκλοκού κόμβου και της Παλαιάς Εθνικής Οδού, που ως γνωστό διαθέτει μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας.
Με βασική προτεραιότητα πάντα την οδική ασφάλεια, σε αυτό το τμήμα είναι σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με στόχο την τεχνητή μείωση των υψηλών ταχυτήτων που λογικά αναπτύσσουν οι οδηγοί εντός του νέου αυτοκινητοδρόμου.
Ειδικότερα, από το 11ο χλμ.  έως το 16ο χλμ. καθώς και εντός της σήραγγας της Κλόκοβας η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά ρεύμα. Οι ανωτέρω ρυθμίσεις δεν θα είναι πλέον απαραίτητες με την παράδοση σε κυκλοφορία και των 10 πρώτων χιλιομέτρων της Ιόνιας Οδού έως τα τέλη Μαΐου.
Πρόσφατα σε αυτό το τμήμα τέθηκε σε εφαρμογή και ζώνη χρέωσης διοδίων τελών που περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό διοδίων Αγγελοκάστρου και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Κουβαρά.
Οι τιμές διοδίων τελών είναι ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος οι ακόλουθες:
Κατηγορία ΟχήματοςΤύπος Οχήματος ΠεριγραφήΜετωπικά Διόδια ΑγγελοκάστρουΠλευρικά διόδια Κουβαρά
Κατ. 1Δίκυκλα, τρίκυκλα2,45€1,10€
Κατ. 2Ελαφρά οχήματα3,50€1,60€
Κατ. 3Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις (4) άξονες8,75€4,05€
Κατ. 4Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις (4) ή περισσότερους12,25€5,65€

Β)
53 χλμ. σύγχρονου ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου από Παράκαμψη Άρτας (129 χλμ. Ιόνιας Οδού) έως περιοχή Πέρδικας (182,5 χλμ. Ιόνιας Οδού).  Σε αυτό το τμήμα δεν υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  και δε βρίσκεται σε λειτουργία κανένας σταθμός διοδίων.
Επισημαίνουμε ότι στα τμήματα της Ιόνιας Οδού που βρίσκονται σε κυκλοφορία, κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του μια σειρά υπηρεσιών, όπως 24ωρα περίπολα οδικής ασφάλειας, 4ψηφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης – 1075, Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο 2641 306 306 και Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περίπτωση ακινητοποίησης.
Η Νέα Οδός όπου απαιτείται έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις έχουν τοποθετηθεί µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.  Η εταιρία ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη  σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τα τμήματα με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: