Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

H Αδελφότητα Σκλιβανιτών Αθήνας έκοψε την Πίτα της, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου2016, στο ξενοδοχείο Ηνίοχος στο κέντρο της Αθήνας







Την Κυριακή  21 Φεβρουαρίου 2016 το πρωί, η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Αθήνα έκοψε την Πίτα της στην κατάμεστη από Σκλιβανίτες  και φίλους της Σκλίβανης, αίθουσα συνεστιάσεων του ξενοδοχείου Ηνίοχος, στο κέντρο της Αθήνας.



Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Προέδρου Κώστα Τζιριβήλα , ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές για την καινούργια χρονιά, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστα Κωνή, για την εν γένει προσφορά, της κορυφαίας αποδημικής ηπειρώτικης οργάνωσης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Αδελφότητας  αναφέρθηκε στην δράση, το έργο του Συλλόγου και την κοινωνική του προσφορά, το χρόνο που πέρασε. Ιδιαίτερα εστίασε στην προσπάθεια  του θεατρικού τμήματος να ανεβάσει πετυχημένες θεατρικές παραστάσεις, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Σκλίβανη κάτι που έχει πετύχει, καθόσον η προσπάθεια αυτή χαίρει της αποδοχής των συμπατριωτών Σκλιβανιτών και όχι μόνο. Κάλεσε μάλιστα τους παρευρισκόμενους να προμηθευτούν το cd με την παράσταση από τη γραμματεία στην είσοδο της αίθουσα.
 

Κατόπιν ο Πρόεδρος Κώστας Τζιριβήλας έκοψε την Πίτα και ακολούθησε η βράβευση των παιδιών μελών  της Αδελφότητας  που αρίστευσαν και εισήχθησαν σε ΑΕΙ και  ΤΕΙ.



  Ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  Κώστας Κωνής, πήρε το λόγο στη συνέχεια και αφού συνεχάρει το Διοικητικό Συμβούλιο για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο του, τόνισε την αξία της προσφοράς τους στην δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τους κάλεσε, σε συνεργασία με την ΠΣΕ να προωθήσουν παραπέρα τις δράσεις τους, δηλώνοντας ότι η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών θα είναι δίπλα τους. Ακόμη αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την πατρώα γη και που έχουν να κάνουν με την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ηπειρωτών εξαιτίας της κρίσης, με την μεγάλη αύξηση της ανεργίας, που οδηγεί την 'Ήπειρο να είναι πρώτη σε ποσοστό ανέργων πανελλαδικά, την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, από την ελλειπή φρούρηση των παραμεθορίων περιοχών και την μεγάλη ανασφάλεια που έχει καταλάβει τους κατοίκους, εξαιτίας της δράσης των λαθρέμπορων ναρκωτικών και της παρεμβατικής συμπεριφοράς των λαθρομεταναστών, που εισέρχονται από την Αλβανία. Αναφέρθηκε στις Πρωτοβουλίες και δράσεις της ΠΣΕ για τους κατοίκους της Ηπείρου, σε συνεργασία με το αποδημικό κίνημα και τους τοπικούς φορείς της Ηπείρου.
Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν, στην μεγάλη εκδήλωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας ''Πανηπειρώτικο Πανόραμα 2016'' που διοργανώνει η ΠΣΕ, στο Στάδιο Ταε Κβοντο, στο Φαληρικό Δέλτα, του Δήμου Παλαιού Φαλήρου , το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 5 και 6 Μαρτίου 2016.



Η κυρία Φρόσω Θεοδώρου μας αφηγήθηκε μια συγκινητική ιστορία που διαδραματίστηκε στη Σκλίβανη, λίγες ημέρες πριν την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. ( Θα την ακούσετε σε αυριανή μας ανάρτηση ).

Ακολούθησε αναφορά  στην Απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, καθόσον η ημέρα της εκδήλωσης, 21 Φεβρουαρίου, ήταν πανηγυρική και επετειακή. Έγινε ανάγνωση κειμένων από καταγραφές ανθρώπων που έζησαν τις μέρες του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1912-13 και την Απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων και παρουσίαση επετειακού video,  παραγωγής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός  του προαναφερόμενου Αντιπροέδρου της ΠΣΕ Κώστα Κωνή, που συνοδευόταν από το μέλος του Δ.Σ. της ΠΣΕ  Χριστόφορο Ευθυμίου, και εκπρόσωποι ηπειρώτικων αποδημικών Συλλόγων της Αττικής.


















































  Στη συνέχεια, όπως γίνεται κάθε χρόνο, έγινε διανομή βιβλίων και αποκριάτικων δώρων και παιγνιδιών στα παιδιά των μελών της Αδελφότητας, που παρέστησαν καθόσον η εκδήλωση είχε και παιδικό χαρακτήρα και η χαρά των παιδιών είναι να δέχονται παιγνίδια και δώρα.

Ακολούθησε η διανομή σε όλους τους καλεσμένους, νοστιμότατων σπιτίσιων παραδοσιακών πιτών που έφτιαξαν για την εκδήλωση αυτή οι Ηπειρώτισσες νοικοκυρές ,μέλη του συλλόγου, και Ηπειρώτες αρτοποιοί και ηπειρώτικου τσίπουρου.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια  στο Δ.Σ. της Αδελφότητας και τον άξιο Πρόεδρο Κώστα Τζιριβήλα για την συνολική προσπάθεια και προσφορά της Αδελφότητας στους απόδημους Σκλιβανίτες.


Και του χρόνου.


Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: