Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο Σγουρίδης φεύγει, η Χρυσοβελώνη έρχεται. Μια διδακτική ιστορία, της συγκυβέρνησης της ''Πρώτη φορά αριστερά'', με ψεκασμένους


Ναι, είναι μια διδακτική ιστορία η ιστορία του Παναγιώτη Σγουρίδη. Πριν έξι μέρες, ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (σ.σ.: ακόμα.) ο κ. Σγουρίδης είχε βρεθεί σε ραδιοφωνικό σταθμό για να δώσει μια ακόμα συνέντευξη ρουτίνας. Όμως άνθρωπος είναι και κάνει λάθη. Ποιός ξέρει γιατί, ο υφυπουργός έχασε για λίγο την επαφή του με τον ρόλο που καλείται να παίξει (σ.σ.: δηλαδή να επαναλαμβάνει μονότονα πόσο καλή είναι η κυβέρνηση, κοκ) και μίλησε σαν κανονικός άνθρωπος.
Του ξέφυγε δηλαδή (σ.σ.: μέσες άκρες) αυτό που δεν λέγεται δημόσια: ότι για να μπορέσει ένα κόμμα να εκλεγεί πρέπει να παραμυθιάσει και να λαϊκίσει γιατί κανείς δεν θέλει να ακούει την αλήθεια. Και ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξαπάτησε και αυτός τους αγρότες, όπως προηγουμένως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς με τα Ζάππεια κοκ.
Οσο κι αν προσπάθησε στη συνέχεια να τα μαζέψει μόλις επέστρεψε στο ρόλο του ήταν αργά. Η ανακοίνωσή του (σ.σ.: «δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς κτλ, κτλ.») δεν είχε πλέον καμία σημασία.


Οπότε ο Παναγιώτης Σγουρίδης έκανε αυτό που οφείλει να κάνει όποιος κυβερνητικός ξεφεύγει από τον ρόλο του ρομπότ και μιλάει κανονικά απευθυνόμενος, έστω και κατά λάθος, σε έλλογα όντα: υπέβαλε την παραίτησή του. Γιατί όταν έχεις πει την αλήθεια, μετά δεν έχει κανένα νόημα να την ανασκευάζεις. Κανείς δεν σε πιστεύει. Οι προϊστάμενοί σου ξέρουν ότι έχεις περάσει από την «άλλη πλευρά». Και αυτοί που λένε την αλήθεια δεν είναι πλέον φίλοι τους. Αυτό είναι το πρώτο δίδαγμα.
Το βράδυ της Τρίτης, έξι μέρες μετά δηλαδή (σ.σ.: επισήμως: «ο Πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει από τις Βρυξέλλες.»), η παραίτηση έγινε δεκτή. Και κινητοποιήθηκε η διαδικασία διαδοχής. Δηλαδή η αναζήτηση κάποιου από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να τον αντικαταστήσει. Διότι ο Παναγιώτης Σγουρίδης ανήκει στους ΑΝΕΛ. Και η συμμετοχή του στην κυβέρνηση ήταν στα πλαίσια της ποσόστωσης που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους. Συνεπώς αυτός που θα αναλάβει το πόστο του πρέπει να προέρχεται από το συγκεκριμένο κόμμα. Και έτσι όπως έχει γίνει γνωστό τον Παναγιώτη Σγουρίδη θα αντικαταστήσει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη!


Και αυτό είναι το δεύτερο δίδαγμα: Δεν έχει σημασία αν στους ΑΝΕΛ υπάρχει κάποιος ικανός να χειριστεί τα αγροτικά θέματα. Ειδικά αυτή την ταραγμένη περίοδο. Εκείνο που προέχει είναι να τηρηθεί η προγραμματική συμφωνία της ποσόστωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: