Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Η Πρέβεζα «ταξιδεύει» στην Ευρώπη, μέσα από ένα video του γαλλογερμανικού τηλεοπτικού δικτύου Arte, κατά την προεκλογική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις 5 Ιουνίου 2012, στην πόλη. Δείτε το video

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Πρέβεζα του... Αλέξη Τσίπρα «ταξιδεύει» στην Ευρώπη (vid)

Στις 5 Ιουνίου 2012 ο Αλέξης Τσίπρας, από την πόλη της Πρέβεζας, έστελνε ουσιαστικά μηνύματα ότι σύντομα θα βρεθεί στην πρωθυπουργική καρέκλα (διαβάστε ΕΔΩ). Τότε στη συγκέντρωση στην Πλατεία Ανδρούτσου,  είχαμε αποκαλύψει (διαβάστε ΕΔΩ), πως τηλεοπτικό συνεργείο από τη Γαλλία είχε βρεθεί στην πόλη μας για να καταγράψει το νέο πολιτικό «big thing» για τη χώρα.

72aaebf2db92c4cb1c4ea733fa6aab75 L

Το συνεργείο δούλευε για λογαριασμό του δικτύου Arte. Το Arte είναι Γερμανογαλλικός τηλεοπτικός σταθμός με έδρα το Στρασβούργο. Ιδρύθηκε μετά από σύμβαση των δυο κρατών το 1992. Το πρόγραμμά του θεωρείται υψηλού επιπέδου και τα θέματά του είναι πολιτικά και πολιτιστικά. Στόχος του είναι η προβολή Ευρωπαϊκών παραγωγών σε κινηματογράφο, ντοκιμαντέρ και σχόλιο. Παρότι το ποσοστό αγοράς του καναλιού δεν είναι μεγάλο, έχει μεγάλη επιρροή στη δημόσια γνώμη στις δυο χώρες.

1024px-Arte-Stra?burg

Εκπέμπει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στα Γαλλικά και στα Γερμανικά. Οι εκπομπές πωλούνται και σε άλλα κανάλια.

Κλικάρετε ΕΔΩ

για να δείτε το ντοκυμαντέρ, στο οποίο πρωταγωνιστεί η πόλη της Πρέβεζας και ηλικιωμένοι Πρεβεζάνοι (από το 6.35' μέχρι το 9.36').

Το ντοκυμαντέρ έχει τίτλο: L'espoir selon Alexis Tsipras -«Η ελπίδα του Αλέξη Τσίπρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: