Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ντάνι Άλβες: Έκανε μια μπουκιά το ρατσισμό και αποτέλεσε αφορμή για τη δημιουργία του κινήματος ''We Are All Monkeys-Είμαστε όλοι μαϊμούδες''. Δείτε τα video-μηνύματα.



Μια μπανάνα δέχτηκε από οπαδό κατά τη διάρκεια του αγώνα των «μπλαουγκράνα» με την Βιγιαρεάλ, ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, Ντάνι Άλβες. Εκείνος όμως δεν δίστασε κι έκανε μια μπουκιά το ρατσισμό...



Ο Αλβες σήκωσε τη μπανάνα από το έδαφος, την ξεφλούδισε, την έφαγε και στη συνέχεια εκτέλεσε το κόρνερ.



  «Το παθαίνουμε πού και πού αυτό στην Ισπανία. Πρέπει να το εκλαμβάνεις με μία δόση χιούμορ» δήλωσε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε σχετικά.


Ο πρώην στράικερ της Μπάρτσα, Γκάρι Λίνεκερ, τουίταρε το περιστατικό και τόνισε ότι «ήταν μια εξαιρετική αντίδραση από τον Άλβες. Χειρίστηκε τη ρατσιστική αυτή ενέργεια εντελώς περιφρονητικά».

Ο Ντάνι Άλβες έχει γίνει συχνά στόχος ρατσιστικών σχολίων κατά τη διάρκεια της 12ετούς παρουσίας του στα γήπεδα της Ισπανίας, τόσο με τη φανέλα της Σεβίλης όσο και της Μπαρτσελόνα.
Τον Ιανουάριο του 2013, ο βραζιλιάνος διεθνής διαμαρτυρήθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον του μετά τον ημιτελικό του Copa del Rey ενάντια στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Είμαστε όλοι μαϊμούδες- We Are All Monkeys



Γκολ στο ρατσισμό από τον Ντάνι Άλβες. Και στο γκολ αυτό έχει πολλές ασίστ. Η κίνηση του ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα να μαζέψει μπανάνα που του πέταξε - σε μια εκδήλωση ρατσισμού - οπαδός της Βιγιαρεάλ και να την φάει πριν εκτελέσει το κόρνερ που είχε κερδίσει η ομάδα του προκάλεσε αίσθηση διεθνώς και αποθεώθηκε στα social media.



O συμπατριώτης και συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ, ανέβασε μια φωτογραφία (κεντρική φωτό) στην οποία εκείνος και ο γιος του κρατάνε μια μπανάνα, με... λεζάντα: #weareallmonkeys ( είμαστε όλοι μαϊμούδες).


Η κίνηση του Ντάνι Άλβες 
Από εκείνη τη στιγμή το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί με φωτογραφίες από ανθρώπους να κρατούν μια μπανάνα, δείχνοντας την συμπαράστασή τους, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τον ρατσισμό.



Ο Αγκουέρο

Ο Ρομπέρτο Κάρλος
Ανάμεσα τους και πολλοί ποδοσφαιριστές όπως οι Αγκουέρο, Μέρτενς, Τσαντ Λι, Ντεμπελε, Νταβίντ Λουίζ, Γουίλιαν αλλά και Ρομπέρτο Κάρλος.


Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας
Δημιουργήθηκαν άμεσα τα trends #weareallmonkeys, #somostodosmacacos και #NoAlRacismo στο twitter.



Στο μεταξύ, το απόγευμα της Δευτέρας η Βιγιαρεάλ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε ο οπαδός που πέταξε την μπανάνα στον Ντάνι Άλβες και θα τιμωρηθεί παραδειγματικά, δηλαδή με διά βίου αποκλεισμό από τις κερκίδες.



Ο σύλλογος ζήτησε συγγνώμη από τους παίκτες της Μπαρτσελόνα για το περιστατικό υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα club που λειτουργεί με αξίες και αρχές.


Δείτε τα video.





www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: