Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Σε δημόσιες υπηρεσίες και τον Σύλλογο ΑΜΕΑ «Ελπίδα» ο Μιλτιάδης Κλάπας


Την Πυροσβεστική, τη ΔΕΗ κι άλλες δημόσιες υπηρεσίες επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας ενώ παράλληλα συναντήθηκε και συζήτησε επί μακρόν με τη διοίκηση και τα μέλη του συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες «Ελπίδα».
Ο κ. Κλάπας αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος του συλλόγου για περισσότερες και καλύτερες προσβάσεις στην πόλη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως επίσης και μείωση των δημοτικών τελών στους ανάπηρους με χαμηλό εισόδημα.
«Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μία πόλη φιλική για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, προωθώντας όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους» υπογράμμισε ο κ. Κλάπας ενώ σημείωσε ότι ο Δήμος πρέπει έμπρακτα να δείξει την αλληλεγγύη του και να αντιμετωπίσει θετικά το αίτημα μείωσης των δημοτικών τελών.
«Ζούμε σε μία εποχή όπου ακόμη και το ένα ευρώ έχει την αξία. Ειδικά για τα νοικοκυριά που ζουν με χαμηλό εισόδημα γίνεται απολύτως κατανοητό ότι είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής. Ο Δήμος οφείλει να ακολουθήσει μια άλλη πολιτική στα τέλη κι αυτό θα κάνουμε ως δημοτική αρχή», τόνισε ο κ. Κλάπας.


Η συζήτηση στην Πυροσβεστική επικεντρώθηκε κυρίως στην ανάγκη αναβάθμισης της συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος οφείλει να σταθεί αρωγός στο δύσκολο έργο της Υπηρεσίας, ειδικά την θερινή περίοδο και να συνδράμει από την πλευρά του στην αντιμετώπιση προβλημάτων.
«Η Πυροσβεστική είναι μια υπηρεσία που δίνει μάχη για τον άνθρωπο. Για να σώσει ζωές, για να σώσει περιουσίες. Οφείλουμε να ακούμε τη φωνή της, να τη λαμβάνουμε υπόψιν μας και να συνδράμουμε ώστε να είναι πιο αποτελεσματική. Η συνεργασία άλλωστε είναι πάντα υπέρ του πολίτη. Έχουμε δώσει δείγματα γραφής για το πώς εννοούμε την συνεργασία με την Πυροσβεστική και ειλικρινά χαίρομε που αυτό αναγνωρίζετε από τους ανθρώπους της. Διανοίξεις δασικών δρόμων ,καθαρισμοί κοινοχρήστων χώρων, πυροσβεστικοί κρουνοί όπου υποδείξει η πυροσβεστική υπηρεσία, ορθή αξιοποίηση των πόρων που δίνει το κράτος στους Δήμους για πυροπροστασία, διάθεση των δημοτικών οχημάτων και των μηχανημάτων για βοήθεια στο έργο της πυρόσβεσης και της πυροπροστασίας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Λυπάμαι που η Δημοτική αρχή δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτά», υπογράμμισε ο κ. Κλάπας.
Ο υποψήφιος δήμαρχος το απόγευμα της Δευτέρας θα επισκεφθεί τα Ριζά.

http://romiazirou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: