Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την κατάθεση Ψηφοδελτίου της Κίνησης Πολιτών Πωγωνίου «Αλληλεγγύη»


Κίνηση Πολιτών Πωγωνίου "Αλληλεγγύη"

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Μ. ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σ’ ένα κλίμα τοπικών και προσωπικών ανταγωνισμών, καιροσκοπισμού και συνομωσιών, ΑΥΤΟΙ που είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την κατάντια του τόπου μας λυσσαλέα προσπάθησαν να εμποδίσουν την πολιτική παρέμβαση μας. Χιλιάδες εμπόδια καθημερινά με στόχο την αδυναμία μας να καταρτίσουμε ψηφοδέλτιο. Όργανα οι επαγγελματίες «πολιτικοί» του Άνω Καλαμά που έδιναν ρεσιτάλ αυθαιρεσίας κάτω από την μπαγκέτα των μαέστρων-αφεντικών τους.ΝΤΡΟΠΗ!

Παρά το κλίμα φοβίας και εκβιασμών από τη μάστιγα του ντόπιου κατεστημένου η μεγάλη ανατροπή για την κατεδάφιση των σάπιων κατεστημένων και νοοτροπιών των ίδιων προσώπων που ανακυκλώνονται, δρομολογήθηκε.

Στις καθημερινές προσωπικές μας επαφές με τους πολίτες του Πωγωνίου, διαπιστώσαμε ότι πάρα πολλοί μας υποστηρίζουν και μας ακολουθούν, ως ψηφοφόροι.ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΧΘΕΣ!

Με τη διακήρυξή-προσκλητήριό της ενωτικής και ανεξάρτητης Κίνησής μας, επιχειρήσαμε, με αίσθημα ευθύνης, την κατάρτιση ψηφοδελτίου, που να απαρτίζεται από Νέους Ανθρώπους, με Εμπειρία , Γνώση και Επιστημονική Κατάρτιση. Μοναδική φιλοδοξία μας η ριζική αλλαγή της σημερινής τραγικής εικόνας του Πωγωνίου. Καλέσαμε κάθε Πωγωνήσιο, μόνιμο κάτοικο ή απόδημο, που νοιάζεται και πονά γι’ αυτό το τόπο, να συστρατευτεί μαζί μας στον αγώνα για μια δημιουργική ανατροπή που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στο Πωγώνι!
Δεν είχαμε, εξάλλου, και ούτε επιδιώξαμε να τάξουμε σε κανέναν, τίποτε, ή να εξαργυρώσουμε την ψήφο του. Στόχος μας ήταν και παραμένει, η Δημοτική Αρχή να βρίσκεται μακριά από αλισβερίσια, συναλλαγές και ανίερες συμμαχίες.
Αφήσαμε τον καθένα να τολμήσει, για τη μεγάλη απόφαση, μακριά από ιδιοτελή συμφέροντα και πετύχαμε απόλυτα τον στόχο μας.
Πάντως, αυτό που ενοχλεί και εξοργίζει το λαό μας, από τη διαχείριση της εξουσίας στην κεντρική Διοίκηση και στις περισσότερες Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, είναι η εξαγορά των συνειδήσεων, που επιχειρείται, πράγμα απαράδεκτο και προσβλητικό για την αξιοπρέπεια του πολίτη.
Παρακολουθούμε με απορία τον άγριο και αθέμιτο ανταγωνισμό των υπαρχόντων συνδυασμών, στον οποίο δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε, με γνώμονα, πάντα, την ομοψυχία των Δημοτών.
Στέλνουμε μήνυμα στον πολίτη ότι στο Δήμο όλα οφείλουν να γίνονται με διαφάνεια και δικαιοσύνη, με αξιοκρατία και ήθος, χωρίς ευνοιοκρατία.
Καλούμε, λοιπόν, τους πολίτες του Πωγωνίου και ιδιαίτερα τη νεολαία, να ενταχθούν στην κίνηση μας και να πάρουν την τύχη του τόπου στα χέρια τους.
Ο αγώνας που ξεκινούμε, γνωρίζουμε πως είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά κάθε αγώνας έχει πάντα θετικό πρόσημο.
Ευχαριστούμε τους συμπολίτες που μας συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν στο πρώτο βήμα για την υλοποίηση της προσπάθειας μας που ήταν η σύνταξη και κατάθεση ψηφοδελτίου.
Ευχαριστούμε τους υποψηφίους - στελέχη της Κίνησης που ηρωϊκά αντιστάθηκαν στις πιέσεις των ενορχηστρωτών της διαπλοκής και προτάσσοντας το συμφέρον του τόπου συστρατεύτηκαν για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Πωγώνι.

Ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Πωγωνίου «Αλληλεγγύη» καιΥποψ. Δήμαρχος Πωγωνίου
Δημήτρης Μ. Κανακάκης
Αρχιτέκτων Μηχανικός

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Διαμάντης Θεόδωρος Καθηγητής Μ.Ε.
Κάλλος Αθανάσιος Αγρότης
Κανακάκη Εύα Φοιτήτρια Καλών Τεχνών
Κράνου Νίκη Φοιτήτρια Γερμανικής Φιλολογία
Λιάπης Κώστας Επιχειρηματίας
Μπαχούρα-Πλιάτσικα Ευδοξία Συνταξιούχος
Ντάφλου-Ιωάννου Ελισάβετ Καλλιτέχνης
Ντεμίρης Χρήστος Πολιτικός Μηχανικός
Σιδέρης Σπύρος Επιχειρηματίας
Τάτσης Δημήτριος Συνταξιούχος
Τάτση Ζαφ. Πολιτικός Επιστήμων
Τάκης Μάνθος Συνταξιούχος Δικαστικός Υπάλληλος
Τσιάβος Αλκιβιάδης Συνταξιούχος
Τσιδώνη Νικολέττα Αγρότισσα
Τσούνη Μαρία Ιατρός
Τσούνης Παναγιώτης (Βοστινιώτης) Οικονομολόγος
Χαλκιάς Χρήστος Μουσικός
Χαλμούκη Αρετή Θεολόγος Μ/Φ Κανονικού Δικαίου
Χαρισιάδη Ρόζα Μηχανολόγος Μηχανικός
Χαρτζάλας Αλέκος Ελεύθερος Επαγγελματίας
Χρήστου Αναστασία Μηχανολόγος Μηχανικός

Οι υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι
 
Τοπική Κοινότητα Άνω Ραβενίων

Φουρναράκος Θεοφάνης του Παύλου

Τοπική Κοινότητα Αρετής

Κούκας Δημήτριος του Γεωργίου

Τοπική Κοινότητα Βασιλικού

Μπρισίμης Χρήστος του Αθανασίου

Τοπική Κοινότητα Γεροπλατάνου

Λιάπης Χρήστος του Κωνσταντίνου

Τοπική Κοινότητα Δελβινακίου

Ντεμίρης Μιχαήλ του Σπυρίδωνος

Τοπική Κοινότητα Δολιανών

Ζωγράφου Βασιλική του Θεοδώρου

Μάνθου Ιωάννα του Βασιλείου

Τοπική Κοινότητα Κακόλακκου

Λιάφου Βασιλική του Θωμά

Τοπική Κοινότητα Καταρράκτη

Ντάφλος Σπυρίδων του Αποστόλη

Τοπική Κοινότητα Κεφαλόβρυσου

Μάνης Ζήσης του Γεωργίου

Τοπική Κοινότητα Κουκλιών

Κανακάκης Σπυρίδων του Δημητρίου

Τάτση Παναγιώτα του Γεωργίου

Χαρίσης Κωνσταντίνος του Σωτηρίου

Τοπική Κοινότητα Κτισμάτων

Τσιάβου Σοφία του Θεμιστοκλή

Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου

Γογγύλη Όλγα του Μιχαήλ

Τοπική Κοινότητα Πωγωνιανής

    Βλάχος Νικόλαος του Λεωνίδα

Καλούδης Λεωνίδας του Ιωάννου

Τοπική Κοινότητα Ριαχόβου

Τάτσης Παναγιώτης του Ιωάννου

Φωτίου Χρυσόστομος του Ευαγγέλου

Τοπική Κοινότητα Ωραιοκάστρου

Προβατάρη Ουρανία του ΔημητρίουΣυνδημότισσες & Συνδημότες

Η Δημοτική μας Παράταξη αποτελεί μία συσπείρωση Πολιτών που βγήκαν από τα κομματικά τους χαρακώματα και που δεν ζητάει να έρθει στην εξουσία του Δήμου, η Κίνηση Πολιτών Πωγωνίου «Αλληλεγγύη» ζητάει να φέρει τους Πολίτες στην εξουσία του Δήμου.

Οι δημοτικές διοικήσεις που θα προκύψουν από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, οφείλουν να αποτελούν στοιχεία σύγχρονης διακυβέρνησης που θα βάλουν τέλος στην παλαιοκομματική μέχρι τώρα κρατούσα αντίληψη της τοπικής αυτοδιοίκησης με παρέες Δημάρχων που μέσα από ένα πελατειακό σύστημα «διακυβέρνησης» είχαν στήσει παραμάγαζα ρουσφετιών.

Είναι απόλυτη ανάγκη να απογαλακτισθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση από την Κεντρική Εξουσία και να ενδυναμωθεί από κάθε άποψη αποκτώντας οικονομική και διοικητική αυτονομία με περισσότερες αρμοδιότητες που θα την καταστήσουν αποτελεσματική στα σύγχρονα προβλήματα. Σήμερα, στα χρόνια της κρίσης, θα πρέπει μέσα από μια άριστη αξιοποίηση και διαχείριση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Πωγωνίου, να δημιουργήσουμε μια πραγματική ανάπτυξη με απόλυτο σεβασμό στα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της περιοχής, αναπτύσσοντας την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική πολιτική και προχωρώντας στη δημιουργία νέων δομών κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ξεκινώντας αμέσως τον αγώνα για τη καταπολέμηση της διαφθοράς και τη διαφάνεια καθώς και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Δήμου σύμφωνα με τα σύγχρονα Διεθνή πρότυπα.
Ο Δήμος Πωγωνίου, σαν αυτοδιοικητικός οργανισμός, χρήζει ριζικών εκ βάθρων αλλαγών με στόχο την ανατροπή της σημερινής τραγικής εικόνας του Πωγωνίου.
Θα αγωνιστούμε για να εξελιχτεί ο Δήμος μας σε «Έξυπνο Πράσινο Δήμο» με μετάβαση στην κοινωνία και οικονομία της γνώσης, σε πράσινο περιβάλλον εκεί όπου οι κάτοικοι από τους τρείς παραγωγικούς τομείς θα συναντώνται και θα βελτιώνουν τις ανθρώπινες ικανότητες δημιουργικότητας, μάθησης και καινοτομίας.
Ο τόπος μας μέρα με τη μέρα ερημώνεται, στα ρημαγμένα χωριά μας η εγκληματικότητα φουντώνει, ο πληθυσμός γερνά και το καλύτερό μας κομμάτι, οι νέοι του τόπου μας υποφέρουν στα μεγάλα αστικά κέντρα της ανέχειας, της ανεργίας και των αμέτρητων προβλημάτων της κρίσης. Θέλουμε εδώ και τώρα και θα το πετύχουμε, ανάπτυξη που θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την παλιννόστηση τους.
Μια ανάπτυξη, σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, που να σέβεται το ιστορικό, παραδοσιακό και φυσικό περιβάλλον του Πωγωνίου.
Η Δημοτική μας Παράταξη πλαισιωμένη από Νέους Ανθρώπους, που με Εμπειρία, Γνώση, Επιστημονική Κατάρτιση, με αγάπη για τον τόπο μας θα αγωνιστεί για μια Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του Δημότη.
Απαραίτητη προϋπόθεση η ενεργός συμμετοχή του πολίτη σε όλα τα στάδια επιλογής και επεξεργασίας προγραμμάτων, μέσα από διαφανείς διαδικασίες, «όλα στο φώς!».
Έτσι λοιπόν καλούμε όλους τους Πωγωνήσιους, μόνιμους κατοίκους ή απόδημους χωρίς καμιά εξαίρεση, να συστρατευτείτε μαζί μας για μια δημιουργική ανατροπή που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στο Πωγώνι!


Κίνηση Πολιτών Πωγωνίου «Αλληλεγγύη»


Δεν υπάρχουν σχόλια: