Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ




Εργαζόμενε, άνεργε,συνταξιούχε, λαϊκές οικογένειες του Δήμου Δωδώνης

Ήδη έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές αλλά και για τις Ευρωεκλογές που θα γίνουν τον Μάιο. Η καθημερινότητά μας έχει γεμίσει με «νέα πρόσωπα», δήθεν «άφθαρτους», «ακομμάτιστους», «αδοκίμαστους», «επιτυχημένους», «ικανούς»... Στην πραγματικότητα είναι όλοι υπηρέτες δοκιμασμένων αντιλαϊκών πολιτικών. Είναι ενταγμένοι στο μεγάλο «κόμμα» της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της στήριξης των συμφερόντων των επιχειρηματιών.
Μπροστά σ’ αυτές τις εκλογές η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΩΔΩΝΗΣ απευθύνεται σε σένα και σε καλεί να σκεφτείς, να προβληματιστείς, να ψηφίσεις με ενιαία κριτήρια, γιατί ενιαία είναι και η αντιλαϊκή πολιτική που τ’ αποτελέσματά της ζεις καθημερινά. Σε καλεί να καταδικάσεις τους συνδυασμούς που, σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου, ακολούθησαν πιστά το ευρωπαϊκό πλαίσιο στην Τοπική Διοίκηση.
Σε καλούμε να ψηφίσεις στις εκλογές με βάση την πείρα σου και με τη σκέψη στην επόμενη μέρα στων εκλογών. Να ψηφίσεις με βάση αυτό που πραγματικά κρίνεται: Εάν την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι ενισχυμένο το ΚΚΕ, για να είναι ισχυρή η πάλη και η ελπίδα του λαού. Εάν θα αποδυναμωθούν οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, που ευθύνονται για τα βάσανα του λαού.

Υπάρχει πλέον πλούσια πείρα για τους διαχειριστές στο Δήμο και την Περιφέρεια, συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους:
  • Δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο, δεν υπάρχει βάσανο που να βίωσες εσύ και η οικογένειά σου τα τελευταία χρόνια, που να μην έχει τη σφραγίδα, την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην έχει υλοποιηθεί στην πράξη από τη Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή (απολύσεις, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, εμπορευματοποίηση της πρόνοιας και της υγείας, ιδιωτικοποίηση της λαϊκής περιουσίας, αύξηση σε χαράτσια και δημοτικά τέλη, ενίσχυση με κάθε τρόπο των επιχειρηματιών κ.α.)
  • Είναι αυτοί που, όταν εσύ μάτωνες όλα αυτά τα χρόνια από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ, από τα μνημόνια, τις «τρόικες» και τα «μέτρα σωτηρίας» των επιχειρηματιών, αυτοί ανταγωνίζονταν στις αίθουσες του Δημαρχείου και του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ποιος είναι ικανότερος να υλοποιήσει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, να προωθήσει τον Καλλικράτη και να υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών της περιοχής.
  • Όταν εσύ αναγκάζεσαι για παράδειγμα να πληρώνεις «χρυσό» το νερό, αυτοί παραχωρούν τσάμπα τον πλούτο της περιοχής σε μεγάλες επιχειρήσεις (ΜΙΝΕΡΒΑ, ΙΚΕΑ, ΝΕΣΤΛΕ…) και τους μειώνουν και τα δημοτικά τέλη.
  • Συνέβαλαν στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ, συνεχίζοντας τα μέτρα βίαιου ξεκληρίσματος των αγροτών για να συγκεντρωθεί η παραγωγή στα χέρια λίγων.
  • Μεθόδευσαν την παράδοση των αρχαιολογικών χώρων της αρχαίας Δωδώνης μέσω της ΜΚΟ «Διάζωμα» στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
  • Συμφώνησαν και συναποφάσισαν την κατασκευή του Εργοστασίου Επεξεργασίας Στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι, μέσω ΣΔΙΤ, παρά την αντίδραση φορέων και κατοίκων. Εργοστάσιο που θα μετατρέψει σε σκουπιδότοπο της Ηπείρου, μια από τις πιο όμορφες περιοχές του Δήμου.
  • Επιχειρούσαν (και συνεχίζουν πιο έντονα τώρα προεκλογικά) να σε ξεγελάσουν με «ξεροκόμματα» όπως αυτά των 5/μηνων προγραμμάτων διαιώνισης της ανεργίας. Θεωρούν μάλιστα ότι τους χρωστάς και χάρη που πρέπει τώρα προεκλογικά να ανταποδώσεις, επειδή το παιδί ή το εγγόνι σου «παραχωρήθηκε» ΔΩΡΕΑΝ στους επιχειρηματίες, προκειμένου οι τελευταίοι να βγάλουν τη «χασούρα» από την καπιταλιστική κρίση.
  • Είναι αυτοί που σε άφησαν χωρίς γιατρό – φάρμακα - νοσοκομειακή περίθαλψη. Αυτοί που όταν έκλεινε το μοναδικό Κέντρο Υγείας του Δήμου (Δερβιζιάνων) και μετατρέπονταν σε ιατρείο… σφύριζαν κλέφτικα. Είναι οι ίδιοι που δεν τους καίγεται καρφί αν έχεις συγκοινωνία, αν τα χωριά αποκλείονται στην πρώτη νεροποντή, αν μένεις για ώρες το χειμώνα χωρίς ρεύμα, αν έχεις να πληρώσεις το χαράτσι και το νερό, πώς τα βγάζει πέρα η οικογένειά σου...
ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Γι΄ ΑΥΤΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε., ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΑΝΩΔΥΝΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ (ΞΑΝΑ). ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙΣ ΣΕ ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.

Εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, φτωχέ αγρότη και αυτοαπασχολούμενε, νέε/α και γυναίκα από τις λαϊκές οικογένειες

  • Ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σου ζητάμε και σ’ αυτές τις εκλογές να μας εμπιστευτείς. Γιατί και αυτά τα τέσσερα χρόνια σταθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα. Το ΚΚΕ, η "Λαϊκή Συσπείρωση", τα μέλη και οι φίλοι δεν υποχωρήσαμε μπροστά στις δυσκολίες.
  • Είμαστε η μόνη δύναμη που δεν σου είπε ψέματα. Παλέψαμε και παλεύουμε με συνέπεια για την απόκρουση της βάρβαρης επίθεσης που ζούμε σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Δώσαμε και δίνουμε μάχες στις πύλες των εργοστασίων, στα μπλόκα των αγροτών, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στις εφορίες, στα νοσοκομεία, το ΙΚΑ, τη ΔΕΗ και τον ΟΑΕΔ, για ν’ αποσπάσουμε κατακτήσεις, να σταθούμε αλληλέγγυοι σε συνανθρώπους μας, να ανατρέψουμε συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.
  • Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν κρύβεται πίσω από ψεύτικα ψηφοδέλτια της λεγόμενης «τοπικής κοινωνίας. Δεν κρυβόμαστε πίσω από δήθεν «ανεξάρτητους» και «ακομμάτιστους» υποψηφίους (ο τόπος μας άλλωστε είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε) που την άλλη μέρα από την εκλογή τους, θα σταθούν μαζί με τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, απέναντι στις λαϊκές ανάγκες και αγωνίες. Το «έργο» το είδες στην προηγούμενη τετραετία. Μην ξαναπέσεις στην παγίδα: Όσο «ακομμάτιστη» ήταν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ το 2010, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ και σήμερα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, άλλο τόσο ακομμάτιστοι είναι και οι άλλοι δυο υποψήφιοι δήμαρχοι Δ.Δωδώνης (Κατσανάκης – Ντακαλέτσης). Αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Δηλώνουν «ανεξάρτητοι» γιατί θέλουν ν’ αποφύγουν τις διαχρονικές ευθύνες τους απέναντι στον λαό, να κρύψουν την ταύτισή τους με την κυβερνητική πολιτική, που κατά γράμμα θ’ ακολουθήσουν αν εκλεγούν. Άλλο τόσο ψεύτικοι και μακριά από τις λαϊκές ανάγκες είναι και οι «αριστεροί» (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ κλπ) που, ενώ τάζουν ευημερία αν εκλεγούν στην Τοπική Διοίκηση ή την κυβέρνηση, την ίδια ώρα που πίνουν νερό στο όνομα της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε. και της στήριξης των συμφερόντων των επιχειρηματιών.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΩΔΩΝΗΣ αποτελείται από αγωνιστές που συναντήθηκαν στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και στην πάλη για το μεροκάματο, στους αγώνες των αγροτών, στους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, για μέτρα ανακούφισης των ανέργων, για αξιοπρεπή σύνταξη, για δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, για τα δικαιώματα της νεολαίας και των γυναικών…
Καλούμε το λαό να ενισχύει τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο Δήμο Δωδώνης και στην Περιφέρεια, να δυναμώσει παντού το ΚΚΕ για να ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην Περιφέρεια και παντού, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της Ε.Ε. έτσι όπως εκφράζεται εκεί και σε κάθε πλευρά της ζωής. Για να αποτελέσουμε ισχυρή λαϊκή- εργατική αντιπολίτευση σε όλους αυτούς.
Για να εκλεγούν αγωνιστές που θα παλεύουν για επαρκή χρηματοδότηση στους δήμους και τις Περιφέρειες, για να μην συρρικνωθούν και εμπορευματοποιηθούν οι κοινωνικές δομές, να αποτρέψουμε ιδιωτικοποιήσεις χώρων και "φιλέτων" που σήμερα δίνονται στο μεγάλο κεφάλαιο, να δοθούν κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα και για αντισεισμική προστασία που ανακουφίζουν το λαό και που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Να δυναμώσει η πάλη για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για προστασία του φυσικού, κοινωνικού, πολιτιστικού περιβάλλοντος, για το σύνολο των λαϊκών αναγκών που γίνονται θυσία στο βωμό των κερδών των μονοπωλίων. Για να ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ η προσπάθεια για ένα ισχυρό, μαζικό, λαϊκό κίνημα διεκδίκησης και ανατροπής.

Η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, είναι η πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης της χώρας μας, προς όφελος των λαϊκών αναγκών, με έξοδο από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μονομερή διαγραφή του χρέους, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: