Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Σαμαράς-Βενιζέλος, όταν μιλούν για «κανονική χώρα», εννοούν μια χώρα όπου εκείνοι θεσπίζουν κανόνες όπως και όποτε γουστάρουν;


Antonaros_Screenshot_-_28_4_2014__7_04_39_μμ.png


Απόσπασμα από την υπ' αριθμ. 1410 τροπολογία της 25ης Απρίλιου 2014 (το πλήρες κείμενο προσβάσιμο εδώ) με τίτλο: "Διευκρινίσεις σχετικά με τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και την εφαρμογή των περιορισμών εμφανίσεων των υποψηφίων στα ΜΜΕ".

Αφού η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου από κοινού με τον Μιχελάκη ακρωτηρίασαν τον Καλλικράτη με την μεταφορά των ευρωεκλογών την δεύτερη Κυριακή, αφού διπλασίασαν τους υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, φέρνουν τώρα σε τροπολογία (κλασσικά άσχετη με τον νόμο που αφορά τα πιστωτικά ιδρύματα) που προβλέπει την άρση του περιορισμού των τηλεοπτικών εμφανίσεων σε υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες, μόλις είκοσι ημέρες πριν τις εκλογές, ολοκληρώνοντας κατ' αυτό τον τρόπο την τηλεοπτικοποίηση των εκλογών που ξεκίνησε στις ευρωεκλογές. Σκοπιμότητα προφανής: Ο ισχυρότερος υποψήφιος με τα "κατάλληλα κονέ" θα βγαίνει συνεχώς, με σκοπό ίσως να τονώσουν κυβερνητικές υποψηφιότητες που μέχρι τώρα δεν περπατούν (ο νους μας πηγαίνει σε Σπηλιωτόπουλο-Κουμουτσάκο ας πούμε) ενισχύοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την εξάρτηση των υποψηφίων από τα ΜΜΕ, κεντρικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Μ' αυτή την τροπολογία επιθυμούν οι συγκυβερνώντες να μετατρέψουν ολόκληρη την Ελλάδα ένα απέραντο πάνελ, στο οποίο θα διαγκωνίζονται υποψήφιοι, δίνοντας έτσι "ψωμί" στα χειμαζόμενα από την κρίση υπερχρεοκοπημένα ΜΜΕ. Ποια ισότητα πληροφοριών και πράσινα άλογα, ουσιαστικά εγκαινιάζεται μια τακτική των "εχόντων" εις βάρος εκείνων που δεν έχουν την δυνατότητα ίσων τηλεοπτικών εμφανίσεων. Και για ακόμη μια φορά Σαμαράς-Βενιζέλος-Μιχελάκης παραβιάζουν κάθε έννοια πολιτικής ηθικής, στέλνοντας το μήνυμα ότι κάθε φορά που μιλούν για κανονική χώρα, επί της ουσίας εννοούν μια χώρα που εκείνοι θεσπίζουν όποιον κανόνα τους καπνίσει, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα. 

Αλλά είπαμε, πάνε απ' όλα το προοδευτικό πρόσημο περνά μέσα από την κυβερνητική σταθερότητα και την αντι-μεταρρύθμιση της τελευταίας στιγμής, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν οι μιντιακοί πελάτες-πάτρωνες..

Δεν υπάρχουν σχόλια: