Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοίνωση για το Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων». Αιτήσεις από 4 Μαρτίου 2019 έως και 15 Μαΐου 2019



Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Πρέβεζας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι εκδόθηκε η 1η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020».
Συγκεκριμένα:
  • Προβλέπεται η παροχή κατ’ αποκοπή οικονομικής ενίσχυσης σε επαγγελματίες αγρότες που δεν έχουν υπερβεί το 61ο έτος της ηλικίας τους και κατοικούν σε μικρές κοινότητες έως 5.000 κατοίκων κτλ, οι οποίοι να διαθέτουν επαρκή επαγγελματικά προσόντα (βλ. παρακάτω) και υλοποιούν επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.
  • Το ποσό στήριξης είναι ίσο με 14.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο.
  • Ως έτος αναφοράς της αίτησης στήριξης ορίζεται το έτος 2018. Συνεπώς η αίτηση στήριξης συντάσσεται βάση των δεδομένων της Ενιαίας Αίτηση Ενίσχυσης έτους 2018.
  • Ως περίοδος υποβολής αιτήσεων στήριξης- φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται η περίοδος από 4 Μαρτίου 2019 έως και 15 Μαΐου 2019. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή που αναρτώνται στο ΠΣΚΕ πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι και τις 15 Μαΐου 2019.
  • Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης-φακέλων υποψηφιότητας, πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ιστότοπος http://www.ependyseis.gr). Μετά την ηλεκτρονική υποβολή, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα εργασίμων ημερών οι υποψήφιοι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλλουν εγγράφως και εις διπλούν (πρωτότυπο και αντίγραφο) το φυσικό φάκελο υποψηφιότητας στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας του αρχηγού της γεωργικής εκμετάλλευσης, λαμβάνοντας σχετικό πρωτόκολλο υποβολής.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης και δυνατότητα να κριθούν δικαιούχοι του υπομέτρου 6.3 έχουν τα φυσικά πρόσωπα, κάτοχοι γεωργικών εκμεταλλεύσεων, εφόσον κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στήριξης, πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
  • Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κτλ και δεν έχουν υπερβεί το 61ο έτος της ηλικίας τους.
  • Είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών εφαρμογής του υπομέτρου 6.3.
  • Είναι αρχηγοί σε υφιστάμενες γεωργικές εκμεταλλεύσεις.
  • Είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) και έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης κατά το έτος αναφοράς της αίτησης στήριξης στο υπομέτρο 6.3.
  • Είναι εγγεγραμμένοι στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματίες αγρότες (όχι νεοεισερχόμενοι).
  • Έχουν ατομικό αγροτικό εισόδημα από 0,01 ευρώ έως και 3.000 ευρώ και συνολικό οικογενειακό εισόδημα (υποψηφίου, συζύγου και ανηλίκων τέκνων από όλες τις πηγές) έως και 15.000 ευρώ (υπολογίζονται ως Μ.Ο. 2015, 2016, 2017).
  • Διαθέτουν επαρκή επαγγελματικά προσόντα ή αναλαμβάνουν τη δέσμευση να τα αποκτήσουν μέσω του υπομέτρου 1.1 του ΠΑΑ 2014 – 2020 εντός 36 μηνών από την ημερομηνία της απόφασης έγκρισης πράξης.
  • Υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο με ελάχιστη διάρκεια υλοποίησης τα τρία (3) έτη και μέγιστη τα τέσσερα (4) έτη για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους. Το επιχειρηματικό σχέδιο να συντάσσεται από τον υποψήφιο ή από σύμβουλο γεωτεχνικό ή τεχνολόγο γεωπονίας.
  • Δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες μη επιλέξιμων υποψηφίων.
Περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να αντλούν και από τις ιστοσελίδες http://www.agrotikianaptixi.gr www.minagric.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: