Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Πριν το Πάσχα το αργότερο τοποθετεί ο Αραχωβίτης την επόμενη ενδιάμεση πληρωμή για αγροτεμάχια με πρόβλημα στο ΟΣΔΕ


Στοιχεία αναφορικά με τους απλήρωτους –λόγω τηλεπισκόπησης- αγρότες, όσον αφορά το τσεκ του 2018, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, στη Βουλή. Οι απαντήσεις Αραχωβίτη αφορούν μεν το νομό Φθιώτιδας, ωστόσο και οι αγρότες, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, από άλλες περιοχές, μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.


Απαντώντας, λοιπόν, σε επίκαιρη ερώτηση του του Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημητρίου Βέττα, με θέμα «προβλήματα πληρωμής σχετικά με τη μη επιλεξιμότητα των αγροτεμαχίων» τόνισε αναφορικά με τους 700-800 αγρότες της Φθιώτιδας που κόπηκαν από το τσεκ, λόγω των ελέγχων ότι «όσον αφορά το πρώτο ερώτημά σας, για τις εκκρεμείς ενστάσεις (αφορούν 4.920 αγροτεμάχια) που σας είπα ότι εξετάζονται άμεσα, προγραμματίζουμε ενδιάμεσες πληρωμές».

«Το αργότερο της επόμενης ενδιάμεσης πληρωμής, που ελπίζουμε ότι εκεί θα έχουμε ξεκαθαρίσει με όλες τις εκκρεμότητες, είναι πριν από το Πάσχα. Άρα, είναι κοντά και η διαδικασία προχωράει. Οπότε, εκεί, θα έχουμε το διασταυρωτικό και την πληρωμή, έτσι, ώστε πριν το Πάσχα οι δικαιούχοι να έχουν πληρωθεί», πρόσθεσε.

«Όσον αφορά το άλλο σας ερώτημα, για τα δύο χιλιάδες διακόσια δέκα επτά αγροτεμάχια και όσα πιθανά προκύψουν από τα τέσσερις χιλιάδες εννιακόσια είκοσι  ακόμα δεν χάνεται το δικαίωμα να ζητήσουν επιτόπιο. Οι παραγωγοί, δηλαδή, διατηρούν το στοιχείο ελέγχου. Και είναι σωστό που το επισημαίνετε, ώστε να ξέρουν ότι δεν χάθηκε τίποτα. Αν πραγματικά τα αγροτεμάχια τους είναι επιλέξιμα και με τον διοικητικό τρόπο που έγινε η διασταύρωση τώρα δεν μπόρεσαν να λυθούν, υπάρχει και ο επιτόπιος τρόπος. Οπότε διατηρούν τα στοιχεία του ελέγχου», κατέληξε, ο υπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια: