Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Έτοιμα όλα τα Σχολεία του Δήμου Ζηρού εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς



Έτοιμα να υποδεχτούν τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά είναι όλα τα Σχολεία του Δήμου Ζηρού. Αύριο Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός σε όλες τις σχολικές μονάδες, ενώ οι δύο σχολικές επιτροπές του Δήμου έχουν προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να διασφαλιστεί ο καθαρισμός, η συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων, με σκοπό την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών και των εκπαιδευτικών.


Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Α' βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου συμμετείχε σήμερα σε συνάντηση των συλλόγων διδασκόντων και γονέων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Αύριο θα παραβρεθεί σε ανάλογη συνάντηση στη Νέα Κερασούντα, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες συναντήσεις σε όλα τα Σχολεία του Δήμου. Σε σχετική του δήλωση ο κ. Παπαβασιλείου, σημείωσε: “Πραγματοποιήσαμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που αφορούσαν τεχνικές παρεμβάσεις (βαψίματα κτιρίων, επιδιορθώσεις, καθαρισμούς αύλειων χώρων κλπ) σε όλα τα Σχολεία του Δήμου, ενώ έγιναν και οι απαραίτητοι έλεγχοι σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κλπ. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος όπου περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μαθητές και εκπαιδευτικοί. Παρά τα όσα πραγματοποιήσαμε είμαστε καθημερινά κοντά στους διευθυντές των Σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές για να επιλύουμε άμεσα το οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει. Με την ευκαιρία να ευχηθώ καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους”.


Ο πρόεδρος της επιτροπής Β' βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ζηρού κ. Θεόδωρος Κάλλης, ανέφερε σχετικά: “Πέρα από τις τεχνικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήσαμε σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια, στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο καθώς και στο Γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας, προχωρήσαμε και σε καθαρισμό των όψεων των κτιρίων και των αύλειων χώρων με υδροβολή. Στο Γυμνάσιο – Λύκειο Θεσπρωτικού προχωρήσαμε σε επιδιόρθωση της στέγης σε καθαρισμό των αύλειων χώρων ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί και κάποιες ακόμη παρεμβάσεις που έχουμε καταγράψει. Θεωρώ ότι είμαστε καθ' όλα έτοιμοι εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία εύχομαι να είναι δημιουργική, γεμάτη υγεία, δύναμη και επιτυχίες για όλους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: