Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Σημαντικές επιτυχίες αποφοίτων του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ στις Πανελλαδικές Εξετάσεις


Ιδιαίτερη ήταν η επιτυχία των αποφοίτων του 1ου ΕΠΑΛ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ σε Πανεπιστημιακά Τμήματα και σχολές των ΑΤΕΙ. Φέτος είχαμε τη χαρά να δούμε σε σύνολο 21 υποψήφιων (που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις) οι 19 εισάγονται σε κάποια σχολή πανεπιστημιακού ιδρύματος ή σχολή των ΑΤΕΙ, ποσοστό περίπου 90%, το μεγαλύτερο από κάθε άλλο σχολείο στο Νομό μας.
Επισημαίνουμε ότι η είσοδος των αποφοίτων Επαγγελματικών Λυκείων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ορίστηκε με ποσόστωση από το Υπουργείο Παιδείας για πρώτη φορά πέρυσι στο 1% του αριθμού των εισακτέων σε κάθε Πανεπιστημιακό Τμήμα και φέτος το ποσοστό αυξήθηκε σε 5%. Έτσι οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ εισάγονται πλέον, εκτός από τα ΤΕΙ (στο 20% των θέσεων) και στα Πανεπιστήμια σε ποσοστό 5% του αριθμού των εισακτέων.
Με βάση τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων του 2018 υπάρχουν 1887 επιτυχόντες (έναντι 278 το 2017) από τα ημερήσια ΕΠΑΛ και 121 (έναντι 16 το 2017) από τα εσπερινά ΕΠΑΛ σε πανεπιστημιακές σχολές ανάμεσα σε αυτές ιατρικές, πολυτεχνικές, οικονομικές – πληροφορικής κ.λπ.
Συνολικά δε το 2018 εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΤΕΙ) 6.982 απόφοιτοι ΕΠΑΛ, από 6801 το 2017
Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας εκμεταλλευτήκαν επάξια αυτή την δυνατότητα με αποτέλεσμα να έχουμε τις παραπάνω επιτυχίες. Αξίζει να σημειωθεί  ότι ένας (1) απόφοιτός μας του Τομέα Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής πέτυχε την πρόσβασή του στην Πολυτεχνειακή Σχολή ΔΠΘ ενώ άλλος αποφοιτος του ιδίου τομέα στην σχολή  Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άλλοι (5) πέντε απόφοιτοι σε διάφορες Πανεπιστημιακές σχολές. Επίσης 12 απόφοιτοι  πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΤΕΙ.
Ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ συγχαίρει θερμά  τους απόφοιτους μαθητές του σχολείου,  για την επιτυχία τους  εισαγωγής τους  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ΑΕΙ – ΤΕΙ.  Αποδεικνύεται ότι η επιτυχία προϋποθέτει  στόχο, επίπονη προσπάθεια, οργάνωση, προγραμματισμό από τους υποψηφίους και ασφαλώς την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή των καθηγητών του σχολείου καθώς  και των γονέων – κηδεμόνων τους.
Ευχόμαστε στους φοιτητές καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.
Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και σε όσους  προσπάθησαν αλλά δεν είχαν τα ποθούμενα  αποτελέσματα, γιατί η  ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας, στον οποίο δοκιμαζόμαστε καθημερινά και επαναπροσδιοριζόμαστε στοχεύοντας και αισιοδοξώντας για το καλύτερο δυνατό.
Στο σχολείο μας θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τομείς και ειδικότητες για το σχολικό έτος 2018-19:
1.Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος  με ειδικότητα
  • Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
2. Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού με ειδικότητες
  • Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών
  • Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
3. Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας με ειδικότητα
  • Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
Επισημαίνουμε ότι οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά συνεχίζονται από 01/09 έως 11/09, ενώ οι μετεγγραφές για την Α τάξη μέχρι τέλους Α τετράμηνου και για τη Β τάξη και Γ τάξη μέχρι 30- 9.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα: 2683023598 (Δ/ντής).

Σημείωση ROMIANEWS: Επειδή κατάγομαι από χωριό της Φιλιππιάδας και την επισκέπτομαι συχνά, έχω προσωπική άποψη για την πολύ καλή εκπαιδευτική  "δουλειά" που γίνεται στο 1ο ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας, όπως επίσης και την άριστη  επιστημονική κατάρτιση του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Τα συγχαρητήριά μου, καλή συνέχεια και καλή δύναμη για τη νέα σχολική χρονιά.

Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: