Υλικά για 6 άτομα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
½ φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. βούτυρο
1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια
1 φλιτζ. τσαγιού φράουλες
Για το γλάσο
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Χυμός 1 λεμονιού ή ½ πορτοκαλιού
Εκτέλεση
συνταγής
Αλείφεται τη φόρμα με λίγο βούτυρο,
την πασπαλίζετε με αλεύρι, τινάζετε να
φύγει το περιττό αλεύρι και την αφήνουμε
στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο
στους 180 ˚C. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ
το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε
στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να λιώσει
καλά η ζάχαρη και να έχουμε ένα αφράτο
μίγμα. Χαμηλώστε την ένταση του μίξερ
και προσθέστε ένα-ένα τα αυγά και το
γιαούρτι. Στη συνέχεια, ρίχνετε λίγο-λίγο
το αλεύρι, τη βανίλια και την αμυγδαλόσκονη.
Τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί μέχρι να
ομογενοποιηθούν. Ανακατεύετε καλά με
σπάτουλα ή στη χαμηλή ταχύτητα του
μίξερ. Αδειάστε το μίγμα στη φόρμα και
ψήνουμε το κέικ για 55 - 60 λεπτά περίπου.
Το βγάζετε
γλάσο:
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με τον
χυμό του λεμονιού μέχρι να πετύχουμε
ένα ρευστό αλλά παχύ μίγμα. (Αν χρειαστεί
θα προσθέσουμε περισσότερη ζάχαρη άχνη
ή χυμό). Περιχύνουμε το κρύο κέικ με το
γλάσο, γαρνίρετε με φράουλες κομμένες
στα 4 και σερβίρουμε σε πιατέλα.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου