Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην "Ομόνοια" Β. Ηπείρου, μετά την παραίτηση του προέδρου της Λεωνίδα Παππά!


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην "Ομόνοια" Β. Ηπείρου, μετά την (αναγκαστική επισημαίνουν πολλοί) παραίτηση του προέδρου της Λεωνίδα Παππά! Η "φαγωμάρα", μεταξύ των στελεχών, κρατάει καθηλωμένη την οργάνωση, που, υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στο χώρο όχι μόνο της Ελληνικής Μειονότητας, αλλά και της αλβανικής κοινωνίας. Ανέλαβε προσωρινός γενικός πρόεδρος ο πρόεδρος του παραρτήματος στη Χειμμάρα και υποψήφιος δήμαρχος στην πόλη Φρέντης Μπελέρης, με την ευθύνη να οργανώσει εκλογές. Πλέον είναι μονόδρομος η ενωτική πορεία, γιατί διαφορετικά η οργάνωση, που έχει ήδη απαξιωθεί, μπορεί να φτάσει και μέχρι τη διάλυση.
 Ο κ. Παππάς, είχε έρθει σε διάσταση, ακόμη και σε αντιπαράθεση,  ειδικά το τελευταίο διάστημα, με τον πρόεδρο και βουλευτή του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, που είναι παράγοντας με βαρύνοντα ρόλο και λόγο στα δρώμενα της Ελληνικής Μειονότητας, με αποδοχή και από το αλβανικό σύστημα, αλλά και από το αλβανικό κοινό, και ο οποίος είχε τον έλεγχο του Γενικού Συμβουλίου της οργάνωσης, αφού τα περισσότερα μέλη του είχαν εκλεγεί με την υποστήριξή του και ασπάζονταν τις απόψεις του. Κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Παππά, υπήρξαν διαφωνίες και αντιδράσεις για τις επιλογές του (όπως η μη δημόσια στήριξη του ΚΕΑΔ κατά την πολιτική συνεργασία του με το Δημοκρατικό Κόμμα στις πρόσφατες αλβανικές εκλογές και η ταύτισή του, όπως ειπώθηκε από τους μη υποστηρικτές του,  με το άλλο ελληνικό κόμμα, το "ΜΕGA". Ακολούθησε η προσπάθεια του κ. Παππά για καταστατικό συνέδριο, το οποίο μάλιστα είχε οριστεί για συγκεκριμένη ημερομηνία, μετά από επαφές εντός και εκτός Αλβανίας, το οποίο τελικά ματαιώθηκε (η επίσημη εκδοχή, από την πλευρά του κ. Παππά, ήταν ότι αναβλήθηκε).

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΠΠΑ
Μετά από όλα αυτά, ο κ. Παππάς, διαπιστώνοντας την αδυναμία του να περνάει τις αποφάσεις του και ουσιαστικά να διοικεί την "Ομόνοια", ανακοίνωσε την παραίτησή του, από μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας σαφείς αιχμές: "Δεν μπορώ να κρύψω την πικρία μου για τη συμπεριφορά κάποιων στελεχών, που έβλεπαν και συνεχίζουν να βλέπουν την Ομόνοια ως το μαγαζάκι τους, δαιμονοποιώντας όποιον δεν το υπηρετεί υπολογίζοντας μόνο στα προσωπικά οφέλη. Εκφράζω επίσης την ανησυχία μου για το μέλλον της οργάνωσης, αφού οι εγωισμοί και τα άλλα πάθη πνίγουν την κοινή λογική και την ουσιαστική αποστολή της οργάνωσης. Με το ισχύον καταστατικό, ο πρόεδρος δεν έχει το δικαίωμα καμιάς απόφασης παρά να υλοποιεί τις αποφάσεις του Γ.Σ. Η αποχώρηση μου αυτή ας μην ερμηνευτεί ως δραπέτευση, είναι μία ύστατη προσπάθεια ευαισθητοποίησης. Ίσως έτσι διευκολυνθεί μία σοβαρή αναδιοργάνωση στην οποία θα συμμετέχει κάθε βορειοηπειρώτης, χωρίς βιασύνες και δουλειές του ποδαριού".

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΝ...
Όπως ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" αφήνει να εννοηθεί, δεν θα είναι απών από το πολιτικό γίγνεσθαι στη Βόρειο Ήπειρο. Κάνοντας την αυτοκριτική του, "ζητώ συγγνώμη από όσους αδίκως πίκρανα και από όσους διέψευσα τις προσδοκίες τους", επισημαίνει χαρακτηριστικά: "Ας κλείσουμε ένα μάτι και ένα αυτί σε ότι μας χωρίζει. Είναι πιο πολλά και πιο ουσιαστικά αυτά που μας ενώνουν. Είναι αποδεδειγμένο πως στο ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας εάν κλείσει κανείς το ένα του μάτι, θα πετύχει καλύτερα το στόχο του. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αν κλείσει και τα δυο του μάτια θα πετύχει το κέντρο. Θα συνεχίσουμε να τα λέμε στους αγώνες!". Εξάλλου στο κείμενο της παραίτησής του, δεν παραλείπει να κάνει θετικό απολογισμό του δίχρονου έργου του, τονίζοντας: "Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, την περηφάνεια για τους αγώνες που δώσαμε για την προάσπιση των δικαίων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Σε αυτή τη θητεία, η Ομόνοια ήταν παρούσα όσο ποτέ άλλοτε σε κάθε εξέλιξη που αφορούσε την κοινότητα μας, παρουσιάζοντας τις δικές της προτάσεις στις κυβερνήσεις της Αλβανίας, της Ελλάδος αλλά και στους εκπροσώπους των διεθνών οργανισμών. Προβάλαμε τις αξίες αυτού του τόπου διατρανώνοντας τη φωνή μας προς κάθε κατεύθυνση, πως δεν είμαστε μια ξεχασμένη και αναλώσιμη μειονότητα,αλλά ένα σημαντικό κομμάτι του Οικουμενικού Ελληνισμού".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Λεωνίδας Παππάς στις Δημοτικές Εκλογές της Αλβανίας στήριξε υποψήφιο του Εντι Ράμα και του ανθέλληνα Κοκδημα και μας απογοήτευσε ολους, ενώ ο κυριος Ντουλες καθηβριζεται καθημερινώς από το Αλβανικό κράτος και παρακράτος, άρα ποιόν στηρίζει το Αλβανικό σύστημα, ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός το ξέρει.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Ντούλες διορίζεται μόνιμα βουλευτής από το αλβανικό κράτος και παρακράτος που τον βάζει από το 2001 στη Βουλή από το παράθυρο. Πότε με τη φόρμουλα "Ντούσκου", πότε με συμμαχίες και τελευταία με την ένταξη στην λίστα του Μπερίσα. Βουλευτής με την ψήφο των Βορειοηπειρωτών δεν βγήκε ποτέ, αφού το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διορίσει τους δικούς του.