Τρίτη 17 Απριλίου 2018

(Μετα - Αναστάσιμα γεγονότα-Μετααναστάσιμοι χαιρετισμοί). Βάσεις παραχώρησε η Ελλάδα και η Κύπρος στα βομβαρδιστικά.




Γράφει ο Χρήστος Τούμπουρος

Προσμονή, υπομονή και λύτρωση! "Προσμένουν την ώρα να σημάνουν την Ανάσταση ". Ο μελοποιημένος στίχος του ποιητή δίνει τον τόνο αγωνίας και προσδοκίας για τα τωρινά και τα μελλούμενα. Η πανάρχαια χώρα των θεών και των ηρώων, η Ελλάδα, μοιάζει με ατιμασμένη κόρη που γυρνά στις λαϊκές γειτονιές ψάχνοντας τη χαμένη ψυχή της. Οι τελάληδες της αγοράς, τής άρπαξαν τα ιμάτια και τα άπλωσαν στους πάγκους για να κρύψουν την άτιμη πραμάτεια τους. 
Σαν παλιό ταλαιπωρημένο σκαρί η Ελλάδα βρίσκεται καταμεσής στο πέλαγος, στο έλεος των καιρών. Από τα αμπάρια μέχρι και το κατάστρωμα είναι στοιβαγμένα τα πονεμένα παιδιά της με ανάμεικτα αισθήματα αγωνίας κι ελπίδας για το επικίνδυνο ταξίδι. Μαζί τους συσσωρεύεται και μια υπεράριθμη μάζα εξαθλιωμένων που έχασαν τη ρίζα τους και κάνουν το ταξίδι ακόμη πιο επικίνδυνο. 
Το τραγικότερο είναι ότι το ταλαιπωρημένο σκαρί της Ελλάδας βρίσκεται ακυβέρνητο και χωρίς έρμα. Ένας εσμός ντόπιων και ξένων βαρβάρων παριστάνει τον κυβερνήτη για λογαριασμό αλλότριων συμφερόντων. 
Η Διεθνής των Προστατών μαζί με τους ντόπιους νεόπλουτους κιοτήδες μοιράζονται τα σάβανα κάτω από το σταυρό του ελληνικού μαρτυρίου. Ένας τεχνητός φόβος έχει απλωθεί πάνω από τα κεφάλια των τρομαγμένων Ελλήνων. Το όνομά του έχει πολλές λέξεις, όπως σύγκλιση, εκσυγχρονισμός, ευρωπαϊκή προοπτική, ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, πληθωρισμός, νομισματικές ισορροπίες, μεταρρύθμιση, αξιολόγηση κλπ. κλπ. Αντάμα με αυτόν η ανεργία, η φτώχεια, το δουλεμπόριο κι η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα που γεννά την ξενοφοβία. 
Η Ελλάδα κατάντησε έρμαιο μιας άξεστης μάζας ντόπιων νεόπλουτων και ξένων αρπακτικών. Η αύξηση των κερδών τους ισοσταθμίζεται με την αύξηση της κοινωνικής φτώχειας και αθλιότητας. Είναι οι ραντιέρηδες, οι βδέλες που ρουφούν κάθε εθνική ικμάδα. Από κοντά κι οι καλοταϊσμένοι αρουραίοι της επώνυμης αγελαίας δημοσιογραφίας, οι μαζικοί των Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης.
Η ελληνική γη μεταβλήθηκε σε ξέφραγο αμπέλι που κοπρίζουν ελεύθερα οι κάθε λογής νεο-βάρβαροι. Η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση του χρήματος προκαλεί την παγκοσμιοποίηση της αθλιότητας. Η παγκοσμιοποίηση της εγκληματικότητας είναι η νέα μορφή εκκόλαψης του αυγού του φιδιού. 
Όποιος δεν την αντέχει πρέπει να πεθαίνει. Να ποιο είναι το δόγμα της νέας τάξης του τέταρτου Ράιχ. Ο νεοναζισμός επιβάλλεται με τη μορφή μιας απόλυτης ελευθεριότητας.
Στις συνθήκες ενός παρατεταμένου κοινωνικού εκφυλισμού, η μελοποιημένη Ανάσταση του ποιητή γίνεται όραμα και προσδοκία. Γίνεται σπορά για τη γένεση της νέας Ελλάδας. Μέχρι τότε, ο δρόμος μακρύς και κακοτράχαλος. Κάτω από το χώμα, οι νεκροί του ποιητή θα κρατούν πάντα το σχοινί της αναστάσιμης καμπάνας. 

Η Ανάσταση θα βρίσκεται στα χείλη των ανθρώπων ως μια βαθιά προσδοκία. 

ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: