Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Ρόδος: Γυναίκα διεκδικεί αποζημίωση 42.500 ευρώ επειδή την... κουτούλησε τράγος!


Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα η άτυχη Αρχαγγελίτισσα να τραυματιστεί σοβαρά και να χρειαστεί να υποβληθεί ακόμη και σε εγχείριση στην Αθήνα, ενώ απαιτήθηκε αρκετό διάστημα έως ότου επανέλθει πλήρως η υγείας της.

Έτσι προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου δια του δικηγόρου της κ. Ιωάννη Ιωαννίδη με την οποία ζητά να καταβληθούν στην ίδια, στο σύζυγο και στον γιο της το συνολικό ποσό των 42.548 ευρώ ως αποζημίωση για τα έξοδα που έχει κάνει αλλά και την οικονομική ζημία που έχει υποστεί έως την πλήρη αποκατάσταση της υγείας της (απουσία από την εργασία της κ.α.).
Η υπόθεση συζητήθηκε χθες στο αρμόδιο δικαστήριο όπου για λογαριασμό της ιδιοκτήτριας του τράγου παραστάθηκε η δικηγόρος κα. Μαρία Καραολάνη. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή που κατέθεσε η παθούσα, όλα ξεκίνησαν στις 21 Μαρτίου 2014 στις 6.30 το πρωί οπότε και η 63χρονη βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της και προσπαθούσε να αντιληφθεί με ποιο τρόπο δύο ώρες νωρίτερα είχε εισέλθει εκεί, για ακόμη μία φορά, ένας μεγαλόσωμος μαύρος τράγος.

Όπως τονίζει η γυναίκα, αντιλήφθηκε το ζώο από το θόρυβο που έκανε και έτσι είδε ότι ο τράγος βρισκόταν πίσω από μία πρασινάδα που υπήρχε στην αυλή της.

Η 63χρονη γυναίκα άμεσα επικοινώνησε και ενημέρωσε τόσο τον γιο της όσο και τον ανιψιό της, από τους οποίους και ζήτησε να πάνε εκεί, ενώ η ίδια πήγε σε ένα υπερυψωμένο σημείο της αυλής από όπου και παρακολουθούσε μήπως φύγει το ζωντανό. Πράγματι γιος και ανιψιός έφθασαν μετά από λίγη ώρα στο σπίτι, όμως προτού προλάβουν να κάνουν την παραμικρή κίνηση για να τον απομακρύνουν, ο τράγος ξαφνικά και με ταχύτητα έφυγε από την πρασινάδα που κρυβόταν και κατευθύνθηκε με ταχύτητα στο σημείο όπου καθόταν η γυναίκα και την κουτούλησε, ενώ παράλληλα την παρέσυρε σε απόσταση 1,5 μέτρων και την έριξε στο έδαφος!
Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν η 63χρονη να τραυματιστεί σοβαρά στο αριστερό χέρι και μάλιστα να χρειαστεί να υποβληθεί σε εγχείριση η οποία δεν γινόταν να γίνει στη Ρόδο και έτσι αναγκάστηκε να μεταβεί στην Αθήνα.

Η 63χρονη τονίζει στην αγωγή της πως όλη αυτή η περιπέτεια από την οποία έκανε να συνέλθει αρκετό καιρό (περίπου δύο μήνες πήρε η πλήρης αποκατάσταση της από την εγχείριση) της κόστισαν και οικονομικά αρκετά χρήματα για αυτό και ζητά την αποζημίωση.

Σημειώνεται πως όπως η 63χρονη μετά την επιστροφή της από την Αθήνα άρχισαν οικογενειακώς να αναζητούν τον ιδιοκτήτη του ζώου, αφενός για να τον πληροφορήσουν για το περιστατικό και αφετέρου για να του τον επιστρέψουν (!) αφού όλα αυτό το διάστημα τον είχαν σε ιδιόκτητο χώρο και τον συντηρούσαν. Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: