Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ ενάντια στην απλή αναλογική!

Δήμοι και Περιφέρειες συστρατεύονται εν όψει των αλλαγών που θα φέρει το νέο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση. Ουσιαστικά συστρατεύονται ενάντια στην απλή αναλογική, που αποτελεί εδώ και μήνες το σημείο τριβής μεταξύ των αυτοδιοικητικών και της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται το πρώτο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Απριλίου. Οι αντιδράσεις και από τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης στην απλή αναλογική είναι καταγεγραμμένες εδώ και καιρό.
Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες εκτιμούν ότι το νέο νομοσχέδιο θα οδηγήσει σε ακυβερνησία την αυτοδιοίκηση, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ καταλογίζουν ευθύνες στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου.
Το συνέδριο θα έχει ως κεντρικό θέμα τη «Μεταρρύθμιση στη Λειτουργία του Κράτους - Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη».
Κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο πρόεδροι, συμφώνησαν το κοινό πλαίσιο των θεμάτων τα οποία θα τεθούν προς συζήτηση και επεξεργασία στις εργασίες του Συνεδρίου.
Οι πρόεδροι των δύο Ενώσεων απέστειλαν πρόσκληση προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εσωτερικών και τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων καλώντας τους να συμμετάσχουν στις εργασίες παρουσιάζοντας τις προτάσεις και τις θέσεις τους για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στη δρομολογούμενη μεταρρύθμιση.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι «η Αυτοδιοίκηση ενωμένη και με σχέδιο διεκδικεί μια ουσιαστική μεταρρύθμιση. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε την κυβέρνηση και τις ηγεσίες των κομμάτων να διατυπώσουν τις θέσεις τους για μια ουσιαστική Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: