Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Όταν η ευαισθησία περισσεύει..

Τα παιδικά τους μάτια είδαν το πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής.. Δύο προσφυγόπουλα από την Συρία βρέθηκαν ολομόναχα στα Γιάννινα και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα όπου έχουν μεταφερθεί με εντολή εισαγγελέα, έχουν κοντά τους ανθρώπους στους οποίους η ευαισθησία περισσεύει…
Την τραγική περιπέτεια των δύο παιδιών ανέδειξε το Epiruspost και τα μηνύματα των αναγνωστών είναι πολλά και συνεχή. Μηνύματα ενδιαφέροντος από ανθρώπους που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν με όποιον τρόπο είναι εφικτό!
Τα δύο παιδάκια από την Συρία έχασαν την μητέρα τους στον πόλεμο και ο πατέρας τους με τον οποίο ταξίδεψαν τα εγκατέλειψε στην Ελλάδα.
Ήθελε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του και σε αυτό τα μικρά δεν χωρούσαν!
Έτσι μεταφέρθηκαν στην παιδιατρική κλινική.
Έτυχαν της απαραίτητης φροντίδας.
Το Νοσοκομείο άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά για να κάνει τις μέρες τους καλύτερες. Ο Διοικητής Βαγγέλης Καρβούνης, οι γιατροί, οι εργαζόμενοι, εξακολουθούν να τα φροντίζουν με αγάπη και να τα προμηθεύουν παιχνίδια, μπλοκ ζωγραφικής και ότι άλλο μπορούν ώστε να κάνουν τις ώρες τους πιο δημιουργικές.
Παράλληλα, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την μεταφορά τους σε ίδρυμα, με βασική προτεραιότητα τα δύο αδελφάκια να συνεχίσουν να είναι μαζί. Να μην χωρίσουν, όπως απαιτείται από πολλές δομές, καθώς στον κόσμο έχουν μόνο το ένα το άλλο..
Και η λύση βρέθηκε.
Πολύ σύντομα τα δύο αδελφάκια αναμένεται να συνεχίσουν την ζωή τους σε ίδρυμα της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: