Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Μπακαλιάρος με σαλάτα


Υλικά για 4-5 άτομα
600 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένα και αποψυγμένα
½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού πάπρικα
2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
2 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
6 – 8 ραπανάκια σε λεπτές φέτες
1 μικρό κρεμμύδι ξερό σε φέτες
1 πράσινη σαλάτα
2-4 ντοματινια
4-5 φύλλα ραντιτσιο
1 λεμόνι
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ξίδι
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα ραπανάκια, τα φύλλα σαλάτας , το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε ρίξτε το ξύδι και το ελαιολαδο με το χυμό από το λεμόνι.
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την πάπρικα, τον κόλιανδρο, τη ρίγανη και το αλάτι και με το μείγμα αυτό τρίψτε καλά τα φιλέτα μπακαλιάρου.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό με σχάρες τηγάνι και ψήστε τα φιλέτα για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν στο εσωτερικό τους. Σερβίρουμε τα φιλέτα του ψαριού με τη σαλάτα και φέτες λεμόνι.








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος







Δεν υπάρχουν σχόλια: