Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλο
700 γρ. ώριμες ντομάτες
2 κρεμμύδια
12 ελιές πράσινες γεμιστές η μαυρες
3 σκ. σκόρδου καθαρισμένες
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. δενδρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
150 ml λευκό, ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Πλένετε τα λαχανικά κατόπιν κόψτε
τις ντομάτες στα 4 και κατόπιν σε χοντρούς
κύβους. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Σε μια
ανοιχτή κατσαρόλα ρίχνετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο
και μαραίνετε τα κρεμμύδια για
3'-4'.Βάζουμε τις φτερούγες από κοτόπουλο
να τσιγαριστούν και προσθέτουμε τα
σκόρδα κομμένα στη μέση. Σβήνετε με το
κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί 1'.
Ρίξτε τις ντομάτες, τις ελιές και τα
μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε
και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 1
περίπου ώρα, ανακατεύοντας συχνά. Στο
τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και
φέτες από φρέσκο λεμόνι.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου