Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Μπιφτεκι σολομοπέστροφας


Υλικά για 4 άτομα
1 φλιτζάνι τσ.ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1/4 φλιτζάνι τσ .ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
600 γρ. φιλέτο σολομοπεστροφας
1 κ.σ σος tabasco
1 αυγό
1/2 αβοκαντο
1 ντοματα
1 σαλατα
2 κ.σ Ελαιόλαδο
4 ψωμάκια κομμένα στα δύο και ψημμένα

Εκτέλεση συνταγής
Ανακάτεψε το κρεμμύδι, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και την σολομόπεστροφα(κομμενη σε μικρα κυβακια) σε ένα μεγάλο μπολ.
Πρόσθεσε μόνο το αυγό και ανακάτεψε καλά να ανακατευτούν.
Πλάσε το μείγμα όπως σε μπιφτέκια και χώρισε τα σε 4 ίσα κομματια.
Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε ελάχιστο ελαιόλαδο, και ψήσε τα μπιφτέκια σολομού περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά
Βάλε τα μπιφτεκια στα ψωμάκια που έχεις ψήσει και πρόσθεσε λίγη από την καυτερή σου σάλτσα ,ντοματα,σαλατα,μπιφτεκι,αβοκαντο.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: