Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Καταγγελία της ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ


Η ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια της αστυνομίας που με εντολή του εισαγγελέα ¨κάλεσε¨ το γραμματέα της ΤΕ και άλλο ένα στέλεχος του Κόμματος και του ΠΑΜΕ στο τμήμα την Πέμπτη 23/03. Αυτή την πρακτική εφαρμόζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην προσπάθεια τους να τρομοκρατήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα για να τηρείται σιγή νεκροταφείου προκειμένου να περνούν χωρίς αντιδράσεις αντιλαϊκά μέτρα για την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Αφορμή για την πρόσκληση στάθηκε η ανακοίνωση-κάλεσμα, σε ομιλία-παρουσίαση της ΚΟ για τις θέσεις του 20ου συνεδρίου για αγωνιστική δράση ενάντια στους πλειστηριασμούς Α΄ κατοικίας. Μία αγωνιστική δράση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 22/03 και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία μιας και το κάλεσμα βρήκε ανταπόκριση σε πολλά σωματεία και εργαζόμενους που εκδήλωσαν την αντίθεση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς που γίνονται κατά κόρον στις εργατικές-λαϊκές οικογένειες.
Οι εργαζόμενοι, μέλη σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, ούτε κάμφθηκαν ποτέ, ούτε θα καμφθούν από τέτοιες προκλητικές ενέργειες που φέρουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που αναγορεύουν σαν «εχθρό» τις δίκαιες διεκδικήσεις του εργατικού, λαϊκού κινήματος. Μάλιστα δόθηκε συνέχεια από πλευράς εισαγγελέα όπου υπήρξε και προσωπική παρέμβαση στα δικαστήρια, συνεχίζοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης και κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.
Προφανώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για συνέχεια ανάλογων περιστατικών στην προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιστών εργαζομένων, του λαού και της πρωτοπορίας τους των κομμουνιστών. Στόχος τους είναι να μπει φρένο στην αγωνιστική δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Το προηγούμενο διάστημα καλούσαν τους αγρότες των μπλόκων, έστηναν μαθητοδικεία, δίωκαν συνδικαλιστές, ποινικοποιούσαν αγωνιστικές δράσεις για τα διόδια. Μάλιστα τώρα από κοινού κυβέρνηση – ΝΔ – Ε.Ε. στοχοποιούν το δικαίωμα στην απεργία και προετοιμάζουν νέο συνδικαλιστικό νόμο ώστε απερίσπαστα και χωρίς καμιά αντίδραση η εργοδοσία να τσακίζει τους εργάτες στους χώρους δουλειάς. Μαθημένο το ταξικό κίνημα από τις πρακτικές τους. Πρακτικές που εξυπηρετούν τη γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ, φορτώνοντας τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό, για να προστατέψουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Ειδικά τώρα που με την δεύτερη αξιολόγηση κάνει προσπάθεια η κυβέρνηση να φορτώσει νέα βάρβαρα μέτρα, πάνω από 3,5 δις, που θα προστεθούν στο ήδη ρημαγμένο λαϊκό εισόδημα και θα οδηγήσουν σε απόλυτη εξαθλίωση την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων που σηκώνουν κεφάλι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Η κυβερνητική πολιτική της καταστολής δεν πρόκειται να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και πολύ περισσότερο τους κομμουνιστές που θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που εξαθλιώνουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: