Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ώρα της Γης: Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, από 20.30' μέχρι 21.30', σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα

Ώρα της Γης: Στις 25 Μαρτίου σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα [vids]

Το Σάββατο, στις 25 Μαρτίου 2017, από 20.30' μέχρι 21.30', σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα για την παγκόσμια ημέρα της γης! Περνάμε ένα συμβολικό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στις 25 Μαρτίου σβήνουμε όλοι τα φώτα για μία ώρα για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, που έχει σκοπό να στείλει ένα συμβολικό μήνυμα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντός μας.

Τι είναι η Ώρα της Γης: Η Ώρα της Γης είναι ένα παγκόσμιο κίνημα για τον σεβασμό προς το περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η πρωτοβουλία ανήκει στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF (World Wide Fund for Nature).
Eκείνη τη μέρα - διοργανώνεται κάθε χρόνο στα τέλη του Μαρτίου - πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα.

Δείτε το video


Η ιδέα "γεννήθηκε" το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου σχεδόν δύο εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις υπερασπίστηκαν την ανάγκη για σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στάθηκαν ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Πλέον, με την κίνηση αυτή έχουν δεσμευτεί 7.000 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο που κάθε χρόνο αγωνίζονται για ένα καλύτερο περιβαλλοντικό "αύριο".
Τι ώρα θα είναι φέτος

Το 2017 η Ώρα της Γης θα λάβει χώρα από τις 8:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ. της 25ης Μαρτίου.

Δείτε το video


Τι πρέπει να κάνεις;
Απλά να σβήσεις τα φώτα για μια ώρα. Στη συνέχεια, μέσα από καθημερινές πράξεις, πρέπει να ακολουθείς τους βασικούς κανόνες διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και με τη φωνή σου μέσω των social media, να ενθαρρύνεις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, ώστε όλος ο κόσμος να μάθει να σέβεται την φυσική ομορφιά του τόπου του και να επιθυμεί να τη διατηρήσει αναλλοίωτη.

Το κίνημα μπορεί να διαρκεί μία μόλις ώρα όμως είναι το "κλειδί" για μια ολόκληρη ζωή βασιζόμενη στον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Αυτή η μία ώρα σκοτάδι, δίνει...φως σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: