Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΟΣΠΡΙΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ


Υλικά για 6 άτομα
½ κιλό γίγαντες Πρεσπών
½ κιλό ρεβίθια
100 γρμ. σιτάρι
4 καρότα κομμένα σε φέτούλες
2 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
λίγο ξερό δυόσμο
1 πιπεριά Φλώρινας κομμένη σε φέτες
2 καυτερές πιπέρισες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 ποτήρι παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Βράστε τα φασόλια, ρεβίθια, σιτάρι τα οποία έχουμε μουλιάσει από το βράδυ για 40’.
Σουρώστε τα φασόλια και τα τοποθετείτε σε γάστρα, μαζί με το μισό ζωμό τους.
Παράλληλα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο, ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, πιπεριά, προσθέτουμε, , αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και τα αποσύρετε.
Ρίξτε το μίγμα πάνω από τα φασόλια, προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό, τις καυτερές πιπερίτσες, 3 ποτήρια χλιαρό νερό, ανακατέψτε σκεπάστε με το καπάκι και ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο.
Ψήστε για περίπου 1 ώρα .
Αν χρειαστεί νερό συμπληρώστε την ώρα του ψησίματος να είναι ζουμερά.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: