Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

“Ξαναζωντανεύει” το παλαιό δημοτικό Σχολείο Θεσπρωτικού




Το πετρόχτιστο εμβληματικό κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού, το οποίο είναι συνυφασμένο με την ιστορία και παράδοση της πόλης, αλλά και την λαμπρή προσφορά στα ελληνικά γράμματα, αποκτά και πάλι ζωή!.
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στις οποίες προχώρησε ο Δήμος Ζηρού και ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς υπηρεσιών του Δήμου, από το δημοτικό κατάστημα Θεσπρωτικού στον συγκεκριμένο χώρο, με παράλληλη μεταφορά των υπηρεσιών του Αστυνομικού Τμήματος Θεσπρωτικού, στο Δημοτικό κατάστημα.
Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις ανακαίνισης και αναδόμησης του κτιρίου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού, δεν θα σταματήσουν εδώ.
Ο Δήμος Ζηρού έχει καταθέσει πρόταση για χρηματοδότηση μέσω έργου του διασυνοριακού προγράμματος «Interreg», με τίτλο: “Ενεργειακή αναβάθμιση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού Δ. Ζηρού”.
Η πρόταση αφορά την εκτέλεση έργων ενεργειακής αναβάθμισης προκειμένου ο χώρος του πετρόχτιστου παλαιού Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού ν' ανακαινιστεί και να εκσυγχρονιστεί, με πλήρη σεβασμό στην ιστορική φυσιογνωμία του, με σκοπό να στεγάσει πρόσθετες υπηρεσίες του Δήμου, όπως γραφεία, βιβλιοθήκη, αρχειοθήκη, αίθουσα συνεδριάσεων-πολλαπλών χρήσεων κ.λπ.
Οι παρεμβάσεις του Δήμου, στοχεύουν ακόμη στην αναβάθμιση των απαιτούμενων επιπέδων ασφαλείας του κτιρίου (εξασφάλιση υψηλής στατικής επάρκειας), ενώ προχωρούν παράλληλα και οι διαδικασίες νομιμοποίησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: