Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στον Δήμο Ζηρού




Με κάθε επισημότητα, υπερηφάνεια και συγκίνηση, τιμήθηκε σήμερα η 25η Μαρτίου Μαρτίου στον Δήμο Ζηρού. Σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ζηρού πραγματοποιήθηκαν για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου. Στην πρωτεύουσα του Δήμου την Φιλιππιάδα, τελέστηκε δοξολογία στον ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνα, ενώ ακολούθησαν η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων υπέρ πεσόντων στο μνημείο Μπιζανομάχων και η μαθητική παρέλαση στην οδό Μπιζανίου. Ανάλογες εκδηλώσεις και μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκαν στο Θεσπρωτικό, ενώ εκδηλώσεις με καταθέσεις στεφάνων στα μνημεία Ηρώων, έγιναν σε όλες Τοπικές Κοινότητες.
Την μαθητική παρέλαση στη Φιλιππιάδα, η οποία ακολούθησε της δοξολογίας και της κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο Μπιζανομάχων μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν: ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χασίδης Χρήστος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιολδάσης Απόστολος, Κατραχούρας Κωνσταντίνος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κες Γάλλιου, Γεωργάνου, Καραπάνου, ο κ. Γκάρτζιος, ο κ. Γιολδάσης Δ., εκπρόσωποι της εκκλησίας, της Περιφέρειας, των σωμάτων ασφαλείας, πρόεδροι και εκπρόσωποι Τοπικών Συμβουλίων, συλλόγων και φορέων, γονείς μαθητών και πλήθος κόσμου.
Μήνυμα Δημάρχου

Σε μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, σημειώνει: “Η επέτειος της επανάστασης του 1821 και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μίας από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης, βρίσκουν τη χώρα μας μπροστά σε νέες σύγχρονες μάχες και όλους μας να βιώνουμε μία ιδιαίτερα δύσκολη κοινωνικοοικονομική κατάσταση.
Με την επανάσταση του 1821 οι Έλληνες απέδειξαν ότι η αγωνιστικότητα και η ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν ν’ αλλάξουν την ιστορική του μοίρα.
Έχοντας οράματα, επιμονή και πίστη αγωνίστηκαν πέρα από κάθε λογική και όριο. Πολέμησαν με πείσμα, κάνοντας το αδύνατο - δυνατό. Το όνειρο, απτή πραγματικότητα!.
Ομοψυχία, ενότητα και αγωνιστικότητα χρειάστηκαν τότε για να κατακτήσει το έθνος μας την ελευθερία, αυτά έχουμε ανάγκη και σήμερα για ν' ανταπεξέλθουμε στις απαιτητικές συνθήκες που έχουμε μπροστά μας.
Θέτοντας τους δικούς μας στόχους και έχοντας ως πυξίδα, τις διαχρονικές αξίες και τα ιδανικά του 1821, μπορούμε να ξανακερδίσουμε τον απόλυτο σεβασμό που αξίζουμε ως χώρα και ως πολίτες.
Χρόνια Πολλά με Υγεία και αισιοδοξία!
Θερμές ευχές για ένα καλύτερο μέλλον σε όλους!”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: