Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Δέσμευση Σπίρτζη για ανακατασκευή της Γέφυρας Κοράκου


- Επίσης ο Πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας δήλωσε ότι ήταν μεγάλη απώλεια η καταστροφή του γεφυριού του Κοράκου 


Δεσμεύτηκε σήμερα για την ανακατασκευή της γέφυρας Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου με δηλώσεις του στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ" ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

"Θα κάνουμε την ίδια ακριβώς προσπάθεια για τη γέφυρα Κοράκου με αυτή που κάνουμε για τη γέφυρα της Πλάκας" επεσήμανε ο Υπουργός. "Θα προγραμματίσουμε μαζί με το συναρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού να ξεκινήσουμε με τα Πολυτεχνεία μας τις μελέτες για να αναστηλώσουμε μνημεία σαν τα σπάνια γεφύρια που έχουμε στην Ήπειρο και αποτελούν ένα ζωντανό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Υπάρχει ανταπόκριση για το γιοφύρι του Κοράκου απο Κατοίκους και φορείς. Πρέπει να βλέπουμε τα θετικά που μπορούν να προκύψουν απο τη διαδικασία της αναστήλωσης." Για την αναστήλωση της γέφυρας Κοράκου ο Υπουργός επεσήμανε ότι "χρειάζεται μελέτη, ωρίμανση και χρηματοδότηση."

"Δεσμευόμαστε" τόνισε "ότι θα κάνουμε τα πάντα για την αναστήλωση." "Αν και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, η κα Κρέτσου θα έρθει στις 6 Απριλίου για να συμμετέχει στην παράδοση του πρώτου αυτοκινητοδρόμου στη Θεσσαλία στην Κοιλάδα των Τεμπών και είναι μια καλή ευκαιρία να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση για να προχωρήσουμε στην ανακατασκευή των σπάνιων γεφυριών που έχουμε στη χώρα μας."

Το μήνυμα του Υπουργού προς τους κατοίκους της Κοιλάδας του Αχελώου είναι: "Μαζί με το γεφύρι της Πλάκας θα αναστηλωθεί και το γεφύρι του Κοράκου. Είναι καλύτερα εμείς να μην αφήνουμε τα γεφύρια μας και γενικά τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς πρώτον να καταστρέφονται και μετά να τα αναστηλώνουμε.

Άρα πρέπει να πάμε σε μια άλλη λογική συντήρησης αυτού του πολιτιστικού πλούτου που έχουμε και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρχει αν θέλετε και η επιμέλεια και η μέριμνα από τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας."

Επίσης ο Πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας δήλωσε στην ίδια εκπομπή ότι ήταν μεγάλη απώλεια η καταστροφή του γεφυριού του Κοράκου. Ο ίδιος καθώς και το ΑΠΘ στηρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την ανακατασκευή του.

Οι Μηχανικοί και το Επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου είναι στη διάθεση της πολιτείας τόνισε γιαυτό το σημαντικό έργο. Μπορούν να βοηθήσουν με μελέτες, με επίβλεψη και με εκτέλεση κάποιων ειδικών εξεδικευμένων εργασιών αλλά θα πρέπει να έχουμε ένα σαφές πλάνο για την κατασκευή.




http://aetostz.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: