Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ιόνια Οδός: Πως θα ήταν ο δρόμος στην Παλαιοβούνα αν δεν είχε γίνει η σήραγγα



Χωρίς τυμπανοκρουσίες διανοίχθηκε η Σήραγγα Κλόκοβας από τον κατασκευαστή, ολοκληρώνοντας τις εργασίες σε χρόνο ρεκόρ. Η δίδυμη Σήραγγα μήκους 2.950 ξεκίνησε να κατασκευάζεται από τον Μάρτιο του 2015 (πρόδρομες εργασίες) ενώ η διάνοιξη ξεκίνησε τον Μάιο του 2015...
Η διάνοιξη της σήραγγας προς Ιωάννινα ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, ενώ η διάνοιξη της σήραγγας προς Αθήνα «ξετρυπήθηκε» την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016......

ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με κάποια πρώτα στοιχεία η ταχεία διάνοιξη της Σήραγγας δημιουργεί ένα ρεκόρ χρόνου. Είναι η πιο γρήγορη διάνοιξη σήραγγας (τέτοιου μεγέθους) όχι μόνο όσον αφορά την διάνοιξη αλλά γενικότερα για την ολοκλήρωση της.
Αυτή τη στιγμή οι εργασίες προσωρινής υποστήριξης είναι στο 96% ενώ η τελική επένδυση έχει φτάσει στο 40%.


Η Σήραγγας Κλόκοβας με την λειτουργία της, μπαίνει στο «Πάνθεον» των 10 μεγαλύτερων οδικών Σηράγγων της χώρας. Θα είναι η μεγαλύτερη οδική σήραγγα στην Αιτωλοακαρνανία, η μεγαλύτερη σήραγγα της Ιόνιας Οδού και η δεύτερη μεγαλύτερη σήραγγα στη Δυτική Ελλάδα, πίσω από την Σήραγγα Παναγοπούλας, στην Ολυμπία Οδό.
Το μεγάλο στοίχημα για τον κατασκευαστή είναι η παράδοση της στην κυκλοφορία, όχι τον Αύγουστο του 2017 όπως είναι η συμβατική υποχρέωση, αλλά τον Μάρτιο, μαζί με το υπόλοιπο έργο.

Ωστόσο αυτό ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν είναι απολύτως εφικτό και θα οριστικοποιηθεί, εφόσον οι εργασίες τρέχουν με τους ίδιους ρυθμούς και τους επόμενους μήνες.

http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: