Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Στο εδώλιο ο Νάστας(Δήμαρχος Πάργας) και ο Ιωσήφ Σίσκας(Αντιδήμαρχος Οικονομικών) για νοθεύσεις εγγράφων. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω... "ιλίγγων" του Αντιδημάρχου με βεβαίωση του γιατρού Κονιδάρη, που είναι δημοτικός σύμβουλος του Νάστα


Άλλο ένα αποκλειστικό θέμα αναδεικνύουμε, που έχει να κάνει με τα όσα θα απασχολήσουν από εδώ και πέρα τους δημότες του Δήμου Πάργας, τα οποία θα είναι σε κάποιες περιπτώσεις κωμικοτραγικά.

Έτσι αποκαλύπτουμε ότι χθες Πέμπτη(18-9-14) στο πινάκιο των κατηγορουμένων του Τριμελούς Πλημμελιοδικείου Πρέβεζας συμπεριλαμβάνονταν δύο ονόματα που διοικούν σήμερα τον Δήμο Πάργας.

Πρόκειται για τον Δήμαρχο Πάργας Αντώνη Νάστα και τον Ιωσήφ Σίσκα, που με απόφαση του Α. Νάστα διορίστηκε Αντιδήμαρχος Οικονομικών.
Ο Ιωσήφ Σίσκας ήταν προϊστάμενος οικονομικών του Δήμου Φαναρίου όταν Δήμαρχος ήταν ο Αντώνης Νάστας.
Ύστερα από πολυετή έρευνα στα οικονομικά του Δήμου που διενήργησε η Εισαγγελία Πρέβεζας, προέκυψε ότι ο Ιωσήφ Σίσκας ως προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας και ο Αντώνης Νάστας ως Δήμαρχος, προέβησαν σε νοθεύσεις εγγράφων προκειμένου να πάρουν εγκρίσεις νομιμότητας για δαπάνες του Δήμου κατά το έτος 2010.

Ο έλεγχος δεν επεκτάθηκε σε προηγούμενα έτη, αλλά παρ" όλα αυτά ο Εισαγγελέας τεκμηρίωσε το θέμα και αυτεπάγγελτα άσκησε την ποινική δίωξη για κατ" εξακολούθηση νόθευση εγγράφων και στους δύο.
Τόσο ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας όσο και οι μάρτυρες που γνωρίζουν καλά την υπόθεση παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο, αλλά δεν παρουσιάστηκε ο Αντιδήμαρχος Ιωσήφ Σίσκας και η δίκη αναβλήθηκε.
Ως αιτιολογία της μη παρουσίας του κατατέθηκε στο δικαστήριο ένα πιστοποιητικό στο οποίο ο γιατρός Άγγελος Κονιδάρης, δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του Αντώνη Νάστα, βεβαίωνε ότι πάσχει από ιλίγγους.
Πιθανόν να του παρουσιάστηκαν από την υπερπροσπάθεια που καταβάλλει να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του Δήμου.
Έτσι με αγωνία θα περιμένουμε την εκδίκαση της υπόθεσης ή την αιτιολογία της επόμενης αναβολής.
Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά θα βρεθεί γιατρός εκτός συνδυασμού να κάνει γνωματεύσεις για τους πονοκεφάλους του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου και λοιπών μελών του συνδυασμού που θα προκύψουν από τις δικαστικές περιπέτειες του Αντώνη Νάστα.
Με ειλικρίνεια πάντως ευχόμαστε στον Αντιδήμαρχο περαστικά  αν και όπως μάθαμε σήμερα είχε συνέλθει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: