Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κατενθουσίασε και χειροκροτήθηκε ''Η Ηπειρώτικη Παραδοσιακή βραδιά'', που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, το βράδυ, στο θέατρο του Δημαρχείου Αργυρούπολης.


Σε μια εκδήλωση τιμής, για τον πολιτισμό και την παράδοση της Ηπείρου, που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, στο θέατρο ''Μίκης Θεοδωράκης'' του Δημαρχιακού μεγάρου Αργυρούπολης, το χειροκρότημα ήταν ακατάπαυστο. Απτό δείγμα της αναγνώρισης της δουλειάς που κάνει ο ακατάβλητος και χαλκέντερος Πρόεδρος της Αδελφότητας Γιώργος Κωτσαντής, αλλά και όλο το Δ.Σ.  Μιάς δουλειάς ποιοτικής, που έχει ως απτό αποτέλεσμα την συσπείρωση όλων των Ηπειρωτών της Αργυρούπολης στην Αδελφότητα. Μιάς δουλειάς αποδεκτής και από τις άλλες αποδημικές οργανώσεις που λειτουργούν στον ενιαίο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, έτσι ώστε να θεωρούν την ηπειρώτικη αδελφότητα πρότυπο και να θέλουν να της μοιάσουν  και το δηλώνουν μάλιστα δημόσια.

Αποτέλεσμα της γενικής αποδοχής ήταν να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στο θέατρο του Δημαρχιακού μεγάρου, γεγονός που ενθουσίασε  το Δ.Σ της Αδελφότητας και τους συντελεστές της εκδήλωσης αυτής. Με αποτέλεσμα στο τέλος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος Γιώργος Κωτσαντής να δηλώσει.



''Αισθάνομαι την ανάγκη ως Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, σ΄όλο αυτόν τον κόσμο που κατέκλυσε στην κυριολεξία το θέατρο του Δημαρχιακού μεγάρου Αργυρούπολης και μας τίμησε με την παρουσία του στην εκδήλωση μας, την ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ. Εκδήλωση τιμητική για τον Πολιτισσμό μας , εκδήλωση τιμητική και για την Ηπειρώτικη παράδοσή μας .Οι εξαίρετοι μουσικοί μας, η κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Δημήτρη Ζιάγκα με τον Κώστα Λεωντίδη στο τραγούδι μας ταξίδεψαν σ΄όλη την Ηπειρο. 
Απλοί άνθρωποι, φίλοι μας ,Ηπειρώτες και μη, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, συγκινημένοι, ερχόντουσαν να μας ευχαριστήσουν και να μας δώσουν συγχαρητήρια,  για την άριστη,  όπως την χαρακτήρισαν  οργάνωσή μας και την ποιότητα που τους προσφέραμε. Η άριστη εμφάνιση όλων των χορευτικών τμημάτων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, το παιδικό τμήμα της Αδελφότητας , το χορευτικό των εκπαιδευτηρίων ''Γ.Ζώης'', το χορευτικό της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, το χορευτικό του Συλλόγου ''Ελλήνων Διαδρομές'' και οι Ενήλικες του συλλόγου μας, της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης , είχαν ποιότητα, είχαν πειθαρχία , είχαν ζωντάνια , είχαν Ήπειρο ...  Μπράβο στα παιδιά , συγχαρητήρια και στους δασκάλους τους , έδειξαν ότι πιστεύουν αυτό που κάνουν και το κάνουν με μεγάλο μεράκι. Και εμείς από την πλευρά μας αισθανόμαστε την ανάγκη, να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που προσήλθαν, γιατί μας τίμησαν, αλλά και γιατί μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε. Και θα συνεχίσουμε γιατί έχουμε χρέος και καθήκον, να στηρίξουμε την παράδοση μας''.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης  Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Ηπειρολάτρης Αντιδήμαρχος πόλης Λάζαρος Τογρίδης,  η ηπειρώτισσα αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητας Βίκυ Φουσκίδου, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο, πρώην Δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλους τους συνδυασμούς, που συμμετείχαν στις πρόσφατες εκλογές.

Αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, την Ειδική Γραμματέα Ελευθερία Σιαμέτη και τα μέλη του Δ.Σ. Ηλέκτρα Κίκη, Ελένη Ντάσιου και Κώστα  Λιάγκο και τον αειθαλή Κώστα  Μπατσή

Από τους Ηπειρώτικους Συλλόγους παρέστησαν, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αποδήμων Μουργκάνας, με επικεφαλής την Πρόεδρο Ζωή Ντρούγκα, σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Ελληνικού με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βαγγέλη Βάσιο, αντιπροσωπείες των Συλλόγων Ηπειρωτών Γλυφάδας,  και Αγίου Δημητρίου, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αποδήμων Άνω Δερόπολης ''Οι Σελλοί'',  αντιπροσωπεία του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης, ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου ''Οι Χάονες'' Γιάννης Παναγιώτου και αντιπροσωπεία του Συλλόγου ''Ελλήνων Διαδρομές'', με επικεφαλής την Ηπειρώτισσα Πρόεδρο Δάφνη Χαρίση-Μπίλια.

Ακόμη παρέστει πολυμελής αντιπροσωπεία των  Εκπαιδευτηρίων ''Γ. Ζώης'', χορηγού της εκδήλωσης
Από τους αποδημικούς Συλλόγους άλλων περιοχών της Χώρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλονητών Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Θεσσαλών Αργυρούπολης, αντιπροσωπεία της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Λ. Τογρίδη και τη Γ.Γ. Α. Γκιόκα, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Κρητών Αργυρούπολης, και αντιπροσωπεία του τοπικού Συλλόγου ''Αργυρούπολη με επικεφαλής την Πρόεδρο Ε. Γουρδουλάκου.
Προσφωνώτας τους καλεσμένους ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης Γιώργος Κωτσαντής, έκανε περιληπτική αναφορά στην Ηπειρώτικη παράδοση, στην μουσική της Ηπείρου και τους ηπειρώτικους χορούς.



Στο σύντομο χαιρετισμό τους ο  Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Κωνσταντάτος, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ύπαρξης και λειτουργίας των αποδημικών ανά Δήμο Συλλόγων και την αμέριστη στήριξη του στους Συλλόγους αυτούς, καθόσον και ο ίδιος είναι Πρόεδρος των Κεφαλληνίων της Αργυρούπολης. 

Ακολούθησε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, που αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δ.Σ. της ΠΣΕ και του Προέδρου Γιώργου Οικονόμου, ως γνώστης της ηπειρωτικής αποδημίας της Αττικής και όχι μόνο, χαρακτήρισε τον Σύλλογο ως στυλοβάτη στήριξης της ηπειρώτικης παράδοσης, και φάρο αντίστασης στις επιθέσεις που δέχεται ο πολιτισμός μας, από τους ανθρώπους του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τον ελληνικό λαό, στην οικονομία, την απασχόληση και την ευημερία.



Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αποδημικό κίνημα, εξ΄ αιτίας των νόμων που έχει θεσπίσει πρόσφατα η Κυβέρνηση και που ταυτίζει τους Συλλόγους που προσφέρουν παράδοση και πολιτισμό με τις επαχθείς μη κυβερνητικές οργανώσεις. Παρέθεσε τις πρωτοβουλίες της ΠΣΕ, που συναντήθηκε με τις Ομοσπονδίες των Αποδήμων Κρητών, Ποντίων, Θρακιωτών, Μακεδόνων και Επτανήσιων, το κοινό κείμενο που συμφώνησαν και απέστειλαν στους Συλλόγους και τους Φορείς της Πολιτείας, ως και τις συναντήσεις που είχε η ΠΣΕ με κυβερνητικούς και τον Ηπειρώτη Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, που δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση και την λήψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του, για να επιλυθεί, το πρόβλημα


Κάλεσε τους παρευρισκόμενους Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου να σκέφτονται την Ήπειρο, που οι στατιστικές την εμφανίσουν, σε όλους τους δείκτες τους, ως την πιό βάναυσα πληττόμενη από την οικονομική κρίση περιοχή και να την προτιμούν στις ολιγοήμερες διακοπές τους, γιατί και το τελευταίο ευρώ που θα πάει στην Ήπειρο, έχει μεγαλύτερη αξία για τους μόνιμους κατοίκους της, από όποιο άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας


Χόρεψαν και κατενθουσίασαν τον κόσμο, τα χορευτικά, το παιδικό τμήμα της Αδελφότητας , το χορευτικό των εκπαιδευτηρίων ''Γ.Ζώης'', το χορευτικό της Ομοσπονδίας  Μουργκάνας, το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, το χορευτικό του Συλλόγου ''Ελλήνων Διαδρομές'' και οι Ενήλικες του συλλόγου  της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης

Η εκδήλωση κατενθουσίασε τον κόσμο που χειροκροτούσε ακατάπαυστα.


Αξίζει να απευθύνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον άξιο στυλοβάτη της ηπειρώτικης παράδοσης, Πρόεδρο της Αδελφότητας Γιώργο Κωτσαντή (Γιώργο σου πάνε τ΄άρματα) και όλο το Δ.Σ.  για το έργο τους, αλλά και για την καταπληκτική αυτή εκδήλωση καθώς και σε όλους τους συντελεστές της καταπληκτικής αυτής παρουσίασης.




































Και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: