Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ένας ταχυδρόμος διακρίνεται στο 32ο Σπάρταθλον

                                                     
Ένας φίλος, ο ταχυδρόμος από τη Μ.Δ Αθήνας 12, Γιώργος Κουτσιούκος, συμμετείχε φέτος για 5η φορά στο 32ο Σπάρταθλον, φτάνοντας στον τερματισμό με τα χρώματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων!

Το Σπάρταθλον, ένας διεθνής ιστορικός υπερμαραθώνιος που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ο οποίος, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη από την Αθήνα στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Ο αθλητής κάλυψε τη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, απόστασης 246 χιλιομέτρων, σε 34 ώρες, 41 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα, τερματίζοντας στην 128η θέση.

Ο Γιώργος Κουτσιούκος είναι ένας έμπειρος δρομέας με πολλές συμμετοχές και σημαντικές διακρίσεις σε διοργανώσεις υπερμαραθωνίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Με 33 χρόνια υπηρεσίας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ο Γιώργος Κουτσιούκος μεταφέρει τα γράμματα καθημερινά με τα πόδια, θεωρώντας την εργασία του ως προπόνηση, όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Για τον αθλητή μας η δουλειά του είναι η «καλύτερη αποθεραπεία» μετά από κάθε επίπονο αγώνα γι'αυτό και την επόμενη μέρα κάθε δύσκολης προσπάθειας βρίσκεται στο πόστο του.

Στο 32ο Σπάρταθλον σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών, καθώς πήραν μέρος 348 αθλητές και αθλήτριες από 42 χώρες, ενώ, 207 από αυτούς κατάφεραν να τερματίσουν, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ τερματισμών. Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα καθώς και φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε εδώ

Συγχαρητήρια Γιώργο!

 


           

Δεν υπάρχουν σχόλια: