Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Στο Δήμο Ζηρού, διόρισαν στο Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης των σφαγείων, ιδιοκτήτρια ανάλογης ιδιωτικής ανταγωνιστικής επιχείρησης


Την ιδιοκτήτρια ιδιωτικών σφαγείων, στην περιοχή της Γέφυρας Καλογήρου, διόρισε ο νέος δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, στην διοίκηση της ΔΗ.ΖΗ. ΟΤΑ ΑΕ, η οποία διαχειρίζεται και τα δημοτικά σφαγεία της Φιλιππιάδας, σε μια εποχή που απ' την μια ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις δυό επιχειρήσεις είναι έντονος και οι πληροφορίες για προεκλογικές συμφωνίες, τροφοδοτούν πολλές συζητήσεις στην πόλη της Φιλιππιάδας και όχι μόνο.


Δεν αποτελεί μομφή για την επιχειρηματία, που κάνει την δουλειά της, το συγκεκριμένο σχόλιο και μπορεί η ίδια να αποδειχτεί χρήσιμη στην λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης, αλλά η ίδια η ενασχόλησή της με τον τομέα αυτό, αποτελούσε απαγορευτικό όρο, για την συμμετοχή της, σ' ένα τέτοιο διοικητικό συμβούλιο, την στιγμή, που υπάρχουν και τόσες άλλες θέσεις σε άλλες επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα του Δήμου, απ' όπου θα μπορούσε να προσφέρει.

Για τους παροικούντες την Φιλιππιάδα, ο ανταγωνισμός μεταξύ των ιδιωτικών σφαγείων και των δημοτικών, είναι ένα θέμα που κρατάει χρόνια και θα αποτελούσε ευχάριστη εξέλιξη για τον ιδιώτη, αν έφευγε απ' την μέση η επιχείρηση που έχει μισθώσει τα δημοτικά σφαγεία και μέχρι ώρα τα λειτουργεί κατά τον καλύτερο τρόπο και αποδίδει ότι έχει συμφωνήσει στον Δήμο. 


Είναι πρόσφατη άλλωστε η δήλωση του πρώην δημάρχου Δημήτρη Γιολδάση, που έλεγε πως, με την παρούσα εταιρεία, είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Ζηρού (Φιλιππιάδας παλιότερα) έχει λάβει χρήματα και μάλιστα όσα έχουν συμφωνηθεί. Αυτά καταγράφηκαν και σε ρεπορτάζ που παρουσίαστηκε κατά το παρελθόν, για την λειτουργία της συγκεκριμένης εταιρείας.

Οι συζητήσεις που γίνονται πλέον στην Φιλιππιάδα, έχουν ως κοινή κατάληξη το συμπέρασμα πως έχει ήδη μπει σε εφαρμογή το σχέδιο της διακοπής λειτουργίας δημοτικών σφαγείων, αλλά όσοι θέλουν να βάλουν αυτό το σχέδιο σε εφαρμογή, δεν πρέπει να λησμονούν, ότι είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Μιας και όσο διάστημα, η εταιρεία που τα εκμεταλλεύεται, είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, αλλά και λειτουργεί τους χώρους με υποδειγματικό τρόπο, δεν μπορεί κανένας να την εκδιώξει, πριν λήξει ο χρόνος που προβλέπει το συμβόλαιο μίσθωσης.

Βεβαίως στα διάφορα στέκια της Φιλιππιάδας, συζητούνται και κάποιες προεκλογικές συζητήσεις, το περιεχόμενο των οποίων έχουμε πληροφορηθεί και αν χρειαστεί θα αποτελέσει αντικείμενο ενός αποκαλυπτικού ρεπορτάζ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: