Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Η νομικά ανύπαρκτη ΠανΗπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής, δημιούργημα της οποίας είναι το υποτιθέμενο ''Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών εξωτερικού'', που συνεδριάζει αυτές τις ημέρες στα Γιάννενα και τα πονηρά «παιχνίδια» της. Τι γράφει ο πρώην Πρόεδρος της Μιχάλης Σέρβος, σε επιστολή του, προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τον τρόπο χρηματοδότησης της οργάνωσης !!!


Η πλούσια Οργάνωση "πατριδοκάπηλων παπατζήδων" με το μηδενικό έργο την τελευταία 25ετία που "κόπτεται" για Ήπειρο και ΒορειοΗπειρώτες

Παρακολουθώντας κανείς τις δημόσιες ομιλίες όλων -χωρίς εξαίρεση- των ηγετών της Πανηπειρωτικής Αμερικής (προέδρων κλπ) τις τελευταίες δεκαετίες, να ομιλούν ''γιά τα αδέλφια μας Βορειοηπειρώτες'', γιά την ''σκλαβωμένη Βόρεια 'Ηπειρο'' και άλλα σχετικά, θα έπρεπε να είναι πολύ αφελής γιά να μην καταλάβει το αυτονόητο: ''Κάνουν μπαμ'' από μακριά ότι είναι ''πατριδοκάπηλοι-παπατζήδες''.
Μάλιστα, στα μέσα δεκαετίας '90 όταν ο τώρα πρόεδρος Δημοκρατίας και τότε υπουργός Εξωτερικών κατάργησε το εμπόλεμο με την Αλβανία, τον έβριζαν: ''Προδότης'', ''Πήλιος Γούσης'' κ.ά.Τόσα χρόνια οι ''ηγέτες'' της ΠανΗπειρωτικής κοροϊδεύουν και τους Βορειοηπειρώτες και την Ομογένεια. 
Μεγάλα λόγια, εθνικιστικές κορώνες και ζητιανιά στην Ελλάδα γιά χορηγίες, γιά τον -ανύπαρκτο- ''αγώνα'' τους.
 Και οι ''πρόθυμοι'' υπουργοί ανταποκρίνονταν από φανερά και μυστικά κονδύλια, ειδικά η οικογένεια Μητσοτάκη γιά χάρη του σημερινού πρόεδρου της Οργάνωσης και συγγραφέα της ''Ελένης''.
Η ΠανΗπειρωτική Αμερικής ΔΕΝ έχει να παρουσιάσει ΕΡΓΟ. Μηδέν. ΔΕΝ δημιούργησε ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο πανηγύρια, ''συνέδρια'', εξαγγελίες (τους προκαλούμε δημόσια να αποδείξουν το αντίθετο).
Κατάφερε μάλιστα να διασπάσει και τους Βορειοηπειρώτες με την δημιουργία δεύτερου κόμματος (ΜΕΓΑ) εκεί.
Τα χρόνια πέρασαν και η Ομογένεια αναρωτιέται: Τελικά οι της Οργάνωσης, ΠΟΙΑ και ΠΟΙΩΝ συμφέροντα εξυπηρετούν; Των Βορειοηπειρωτών και της Ελλάδας, σίγουρα, όχι.Και στο ταμείο της Οργάνωσης υπάρχουν κοντά 1 εκατομ. δολάρια. Μάλιστα ένα ποσό το επενδύει στο Χρηματιστήριο. 'Ενα άλλο με την ονομασία ''Northern Epirus benefit Fund'' (κάτω αριστερά) και αυτό ''παίζεται'' στο Χρηματιστήριο. 
Τα του Χρηματιστήριου τα χειρίζεται αποκλειστικά ο πρόεδρος και σήμερα της Οργάνωσης κ. Νίκος Γκατζογιάννης. Χωρίς προηγούμενα συμβούλια να γνωρίζουν τι γίνεται με αυτά τα Χρήματα. Λογαριασμοί δεν δίνονται και πρώην πρόεδροι δηλώνουν άγνοια. Παράνομο δεν είναι να ''παίζει'' μια Οργάνωση χρήματα στο Χρηματιστήριο;
Αλλά το ''δούλεμα'' της Ομογένειας και της Ελλάδας από τους ''πατριδοκάπηλους-παπατζήδες'', σε τι χρειάζεται;

Επιστολή του Μιχάλη Σέρβου στον Αντώνη Σαμαρα,για την χρηματοδότηση της Πανηπειρωτικής Αμερικής,από το Υπουργείο Εξωτερικών

Μιχάλης Σέρβος, πρώην Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής

"Οι Ηπειρώτες στην Ήπειρο χρειάζονται τα χρήματα πιο πολύ από τους Ηπειρώτες της Διασποράς"

Δημοσιεύουμε και πάλι σήμερα,την επιστολή που έστειλε προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και το Υπουργείο Εξωτερικών,τον περασμένο Νοέμβριο,ο πρώην πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Αμερικής Μιχάλης Σέρβος, με την οποία ζητά να επιστραφούν τα χρήματα που έδωσε η Ελλάδα στην Πανηπειρωτική Αμερικής τα τελευταία 15 χρόνια,για να διατεθούν σε εξαθλιωμένους Ηπειρώτες από την οικονομική κρίση! 
Δημοσιεύουμε και πάλι την επιστολή,με αφορμή την καθιερωμένη...φιέστα της Πανηπειρωτικής Αμερικής στα Γιάννενα,για να γνωρίζουν οι Ηπειρώτες. 


Στην επιστολή του ο Μ.Σέρβος αναφέρει τα εξής:
Αισθάνομαι την υποχρέωση να επικοινωνήσω μαζί σας, διότι ο κ. Χρήστος Τζέλιος φοροτεχνικός της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής (Π.Ο.Α.), με ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών ζητά λεπτομερέστατα να μάθει, που και πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα που έστειλαν στην Π.Ο.Α. επί Προεδρίας μου, 2005 - 2007, με Υπουργούς Εξωτερικών τότε, τον κ. Πέτρο Μολυβιάτη και αργότερα την κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής έλαβε (3) τρεις επιταγές από το Υπουργείο Εξωτερικών: 14,000 δολ. 16,000 δολ. 18,000 δολ. και έγιναν καταθέσεις στα ταμεία της. Η τελευταία επιταγή των 18,000 δολ. είχαμε εντολή από το Υπουργείο να δοθεί στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού επί Προεδρίας κ. Νίκου Γκατζογιάννη, διότι η  Οργάνωση μόλις είχε ιδρυθεί και δεν είχε ακόμη τραπεζικό λογαριασμό.

Οι Ηπειρώτες στην Ήπειρο χρειάζονται τα χρήματα πιο πολύ από τους Ηπειρώτες της Διασποράς.

Πρόταση καθαρή και κρυστάλλινη: Να επιστραφούν όλα τα χρήματα από την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, όσα έλαβαν την τελευταία 15ετία, στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος και να διατεθούν από φιλανθρωπικούς φορείς στην Ήπειρο σε σισίτια σε εξαθλιωμένους Ηπειρώτες από την οικονομική κρίση, σε παιδιά που δεν έχουν να πάρουν ένα κουλούρι και πεινασμένα παρακολουθούν το μάθημα που λιποθυμούν από την πείνα, σε νοικοκυριά που βρίσκονται στο σκοτάδι που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, σε ανθρώπους άνεργους που παίρνουν ένα πιάτο φαγητό από τα σισίτια της Εκκλησίας και των Δήμων, ίσως έτσι να ελαττωθούν και οι αυτοκτονίες.
Ας δανειστούμε λίγη πατριωτική συνείδηση από τον Πλαστήρα. Όταν ο αείμνηστος ανιδιοτελής Νικόλαος Πλαστήρας Πρωθυπουργός της Ελλάδος ήταν άρρωστος λίγο πριν πεθάνει, έπασχε από φυματίωση, του πρότειναν να του βάλουν ένα τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι, αλλά αυτός αρνήθηκε λέγοντας "Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ;"

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Μιχάλης Σέρβος
Πρόεδρος (2005 - 2007)
Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής

ΠΡΩΙΝΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εάν αποκαλείς παπατζήδες και πατριδοκάπηλους τους Έλληνες Ομογενείς της Αμερικής που πρόσφεραν τα μέγιστα για την Ήπειρο, τότε είσαι ο πιο αδαής και απληροφόρητος φίλε. Ο κύριος Σερβός, που τόσα χρόνια ήταν μαζί με τον Γκατζογιάννη και τον Δήμου, γιατί κάνει τώρα αυτές τις (αποκαλύψεις) και όχι όταν έπρεπε? Και τέλος εσύ που τα γραφεις αυτά, γιατί στο παρελθόν δεν έγραψες κάτι για την δράση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού? Μάλλον δεν ξέρεις τι γράφεις.