Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Εγκαινιάζεται αύριο Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 και παραδίδεται στο Δήμο Πρέβεζας το λιμενικό-αλιευτικό καταφύγιο Παντοκράτορα Πρέβεζας. Δείτε σε video το έργο.

Παραδίδεται την Πέμπτη το Λιμενικό/αλιευτικό καταφύγιο Παντοκράτορα Πρέβεζας - Πώς είναι σήμερα (pics+vid)

Ήταν ένα έργο, ύψους 2.000.000 ευρώ περίπου, για το οποίο χρειάστηκε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ παλαιότερα ρεπορτάζ), ώστε να προχωρήσει, να υλοποιηθεί και να αφήσει πίσω του παλαιούς «διχασμούς» και αντιδράσεις πολιτών και φορέων που ήταν έντονες.

Το Λιμενικό/αλιευτικό καταφύγιο Παντοκράτορα Πρέβεζας, είναι προγραμματισμένο να εγκαινιαστεί την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου (και του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη) και να παραδοθεί στο Δήμο Πρέβεζας, ο οποίος θα είναι και ο φορέας λειτουργίας του.

IMG 9734

Ξεναγηθήκαμε στο χώρο από τον κ. Γιώργο Μπόκια της Ρεμπής-Μπόκιας και Σία Ε.Ε., που υλοποίησε το έργο στην Πρέβεζα, για λογαριασμό της αναδόχου εταιρίας ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΑΤΕ.

Το έργο παραδίδεται άρτια εξοπλισμένο, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και με κάθε πρόβλεψη αναφορικά με ζητήματα ασφάλειας. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 80 σκάφη, ενώ υπάρχουν άνεση στην παροχή νερού, ρεύματος και καυσίμων και εύκολη πρόσβαση.

IMG 9725

Να σημειωθεί πως για την κατασκευή του καταφυγίου δούλεψαν επιμελώς επαγγελματίες στον κλάδο της οικοδομής και των κατασκευών και συνεργεία-εργαζόμενοι από το Νομό Πρέβεζας, σε ποσοστό 99%, γεγονός που έχει μία σημασία για την τοπική οικονομία, ενώ αποδεικνύει πως οι τοπικοί επαγγελματίες έχουν δυνατότητες και ποιότητα.

IMG 9742

Αξίζει να σημειωθεί -είτε κάποιος είναι υπέρ είτε κατά του έργου- πως πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα έργα τέτοιου βεληνεκούς στην Ήπειρο, σε περίοδο μάλιστα Κρίσης.

Δείτε το video




Δεν υπάρχουν σχόλια: